Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συναγερμός στον Καναδά: Νέα θανατηφόρα επιδημία που χτυπά τον εγκέφαλο-Τα συμπτώματα προκαλούν τρόμο…

«Η ανακάλυψη ενός δυνητικά νέου και άγνωστου συνδρόμου είναι τρομακτική», δήλωσε η υπουργός Υγείας του Νιού Μπρούνγουικ Ένα νέο ξέσπασμα μυ...





«Η ανακάλυψη ενός δυνητικά νέου και άγνωστου συνδρόμου είναι τρομακτική», δήλωσε η υπουργός Υγείας του Νιού Μπρούνγουικ

Ένα νέο ξέσπασμα μυστηριώδους ασθένειας τρομάζει τον Καναδά. Μια νευρολογική ασθένεια που ονομάστηκε Σύνδρομο New Brunswick έχει προσβάλλει δεκάδες και ήδη σκότωσε έξι ανθρώπους τους τελευταίους μήνες στην περιοχή που της έδωσε το όνομά της.

Τουλάχιστον 48 άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 85 ετών, σχεδόν εξίσου άνδρες και γυναίκες, έχουν προσβληθεί- από μια ανεξήγητη ασθένεια που έχει προκαλέσει την επιδείνωση της υγείας τους. Οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις, απώλεια μνήμης, δυσκολία στο περπάτημα και προβλήματα ισορροπίας είναι μεταξύ των συμπτωμάτων της μυστηριώδους «επιδημίας», η οποία αναφέρεται ότι έχει σκοτώσει έξι ασθενείς μέχρι στιγμής.

Αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση της επαρχίας New Brunswick που είχε πληγεί κυρίως, και βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού, ενέτεινε τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της επιδημίας, η οποία, μέχρι πρόσφατα, επισκιαζόταν από την πανδημία του κορονοϊού . Συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να επισπεύσει την έρευνα σχετικά με αυτό που αναφέρεται ως το «σύμπλεγμα νευρολογικού συνδρόμου άγνωστου αιτίου του New Brunswick».

«Η ανακάλυψη ενός δυνητικά νέου και άγνωστου συνδρόμου είναι τρομακτική», δήλωσε η υπουργός Υγείας του Νιού Μπρούνγουικ Ντόροθι Σέπαρντ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι οι ντόπιοι έχουν «ανησυχήσει και μπερδευτεί» για τη νέα ασθένεια.

Ενώ οι άνθρωποι στην επαρχία υποφέρουν από ανησυχητικά συμπτώματα που φαίνεται να προέρχονται από την ίδια άγνωστη ασθένεια που προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο τα τελευταία χρόνια, δεν έχει εντοπιστεί κάποια συγκεκριμένη αιτία. Αξιωματούχοι υγείας έχουν εξετάσει πιθανή έκθεση στο περιβάλλον και στα ζώα, αλλά επικρατεί αβεβαιότητα.

«Αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε. Όλα είναι στο τραπέζι. Θα εξετάσουμε κάθε πιθανότητα και, ελπίζουμε», δήλωσε ένας από τους συμπροέδρους της επιτροπής, ο Δρ Edouard Hendriks. Η άλλη επικεφαλής, η Δρ. Natalie Banville, παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να δοθεί συμβουλή στους ανθρώπους για το πώς – ή εάν – μπορούν να προστατευτούν από την ασθένεια, καθώς οι ειδικοί δεν έχουν προσδιορίσει την προέλευσή της!

«Ερευνούμε. Δεν έχουμε περιβαλλοντικές αιτίες, δεν έχουμε γενετικές αιτίες, δεν έχουμε αιτίες φαρμακευτικής αγωγής – δεν έχουμε καμία αιτία », δήλωσε ο Μπάνβιλ.

Μελετούνται όλες οι δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης μέσω τοξινών, βακτηρίων ή ιού.

Για να καταλάβουμε το μυστήριο, έχει καταρτιστεί ένα εκτεταμένο ερωτηματολόγιο από αξιωματούχους υγείας. Με στόχο τόσο τους ασθενείς όσο και τις οικογένειές τους, μπορεί να χρειαστούν έως και τέσσερις ώρες για να ολοκληρωθεί. Έχει επίσης ανοίξει μια ειδική κλινική για τη διάγνωση και τη θεραπεία υπόπτων ασθενών.

«Είναι ακόμα ένα μεγάλο σοκ», δήλωσε ο Luc Leblanc, ο οποίος έχει διαγνωστεί με το άγνωστο σύνδρομο, στο CTV News του Καναδά. «Ποτέ δεν έχω απαντήσεις που έψαχνα, ή πώς να αντιμετωπίσω, ή πώς να επεκτείνω τη ζωή μου», είπε ο 41χρονος άντρας. Υποφέρει από προβλήματα συγκέντρωσης και απώλεια μνήμης, και περιέγραψε την κατάστασή του ως «βόμβα.» “Δεν ξέρω πόσο καιρό έχω ακομα για να ζήσω”.

Η ζωή ενός άλλου ασθενούς ανατράπηκε επίσης από τη μυστηριώδη εγκεφαλική διαταραχή. Η Gabrielle Cormier, της οποίας τα νευρολογικά συμπτώματα περιλαμβάνουν προβλήματα όρασης και ξαφνικές αδυναμίες περπατήματος και στάσης, διαγνώστηκε σε ηλικία 20 ετών. «Δεν μπορώ να διαβάσω, κάτι που είναι κρίμα γιατί μου αρέσει να διαβάζω. Δεν μπορώ να κινηθώ … Ήμουν πολύ δραστήρια στο παρελθόν », εξήγησε στο CTV News.

Οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή έχουν «απογοητευτεί». Υπήρξαν καταγγελίες για έλλειψη επικοινωνίας και διαφάνειας από τους υπαλλήλους της υγείας, με τους ντόπιους να ζητούν πλέον τακτικές δημόσιες ενημερώσεις σχετικά με το ανησυχητικό ζήτημα.

Η ασθένεια παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στο New Brunswick το 2015 από τον τοπικό νευρολόγο Dr. Alier Marrero. Με τα χρόνια, περισσότεροι ασθενείς εμφανίστηκαν, παρουσιάζοντας παρόμοια συμπτώματα άνοιας και περίεργες μυϊκές κινήσεις, μεταξύ άλλων διαταραχών. Όταν ο αριθμός των ατόμων που επλήγησαν άρχισε να αυξάνεται, ο γιατρός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αντιμετωπίζει κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί προηγουμένως στον ιατρικό κόσμο και σήμανε τον συναγερμό.

Οι γιατροί στο New Brunswick έχουν εντοπίσει περισσότερους ασθενείς με συνηθισμένα ασυνήθιστα συμπτώματα που δεν μπορούσαν να διαγνώσουν από τις αρχές του 2020. Πρώτα τους συνέδεσαν με μια άλλη σπάνια εγκεφαλική διαταραχή, τη νόσο Creutzfeldt-Jakob (CJD), αλλά οι ασθενείς απεδείχθησαν αρνητικοί σε αυτη τη νόσο. Ένας ξεχωριστός ορισμός περίπτωσης για τα ενοχλητικά συμπτώματα καταρτίστηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ωστόσο, η μυστηριώδης ασθένεια αποκαλύφθηκε δημόσια μόνο μετά τη διαρροή του εσωτερικού σημειώματος ενός ανώτερου ιατρού σχετικά με αυτήν.

«Κάθε χρόνο από το 2018, ο αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται. Και δεν ξέρουμε γιατί. Δεν γνωρίζουμε τι προκαλεί αυτό. Γνωρίζουμε ότι συμβαίνει και πιθανότατα εξαπλώνεται », δήλωσε ο Marrero στην καθημερινή εφημερίδα Toronto Star, προειδοποιώντας ότι «είμαστε εκτεθειμένοι σε κάτι που δεν έχουμε εκτεθεί στο παρελθόν ».


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.