Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ «σκάβουν τον λάκκο» των τούρκων ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ! Τροφοδοτούν Κούρδους για χαρακώματα και σήραγγες στα σύνορα... Τα δομικά υλικά, προέρχονται από τους Αμερικανούς

Εξακολουθούν να υπάρχουν αγκάθια, στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας και ένα από αυτά είναι, ακριβώς το Κουρδικό, ...





Εξακολουθούν να υπάρχουν αγκάθια, στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας και ένα από αυτά είναι, ακριβώς το Κουρδικό, με δεδομένη και την κατάσταση στη Βορειοανατολική Συρία.

Και αυτό, γιατί η προσπάθεια των Κούρδων της Συρίας να αποκτήσουν χαρακτηριστικά αυτόνομης ζώνης, δηλαδή οιονεί κρατικής οντότητας στη συγκεκριμένη περιοχή, συνέπεσε με την επιλογή των ΗΠΑ να αξιοποιήσουν ως βασική συμμαχική δύναμη στο ίδιο το πεδίο τις κουρδικές δυνάμεις πολιτοφυλακής.

Εξ αυτού στην Τουρκία, διαμορφώθηκε ο υπαρξιακός φόβος ότι η κουρδική οντότητα στη Συρία, θα λειτουργήσει ως παράδειγμα συνολικά για τους κουρδικούς πληθυσμούς.

Ο ιστότοπος "Al-Monitor" των ΗΠΑ δήλωσε, ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, συνεχίζουν να σκάβουν χαρακώματα και σήραγγες κατά μήκος των συνόρων, που υπερασπίζονται ένοπλες φατρίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία, εν αναμονή μιας στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον τους.

Οι επιχειρήσεις γεώτρησης, που διεξάγονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, συνεχίζονται για περισσότερα από τρία χρόνια και στόχος τους είναι, να συνδέσουν τις στρατιωτικές τους θέσεις κατά μήκος των συνόρων με τις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο, των αντιπολιτευόμενων φατριών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.


Tο δίκτυο των τάφρων και των σηράγγων, εκτείνεται από το al-Darbasiyah στην επαρχία al-Hasakah έως την πόλη Derik (Al-Malikiyah) και οι πολίτες που εργάζονται, πραγματοποιούν ανασκαφικές εργασίες με ημερήσιο μισθό που κυμαίνεται μεταξύ 3 και 5 δολαρίων.

Απαγορεύεται στους εργαζόμενους, να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα ή τα ρολόγια τους ή να μεταφέρουν οποιαδήποτε συσκευή, που εντοπίζει την τοποθεσία τους.

Οι σήραγγες έχουν βάθος 3 μέτρα, με δωμάτια χτισμένα από οπλισμένο σκυρόδεμα κάθε χιλιόμετρο.

Τα δομικά υλικά, προέρχονται από τους Αμερικανούς μέσω συνοδείας εφοδιασμού που προέρχονται από το Ιράκ, στο πλαίσιο της υποστήριξης και ανάπτυξης στρατιωτικών βάσεων και της αντιμετώπισης του ISIS."

Η κουρδική πηγή πρόσθεσε, «Όλες οι κουρδικές στρατιωτικές τοποθεσίες, συνδέονται μεταξύ τους μέσω σηράγγων και ορισμένες από αυτές προορίζονται για στρατιωτικούς στόχους εφοδιασμού, αποθήκες πυρομαχικών, νοσοκομεία και κέντρα διοίκησης».

Υπάρχουν Κούρδοι ηγέτες από το Ιράκ και την Τουρκία, που βρίσκονται στην κεντρική έδρα για την επίβλεψη των σηράγγων, οι οποίες θα διευκολύνουν τον στρατό μας σε περίπτωση επίθεσης. "
Η πηγή είπε: "Ο χάρτης των σηράγγων, περιλαμβάνει σημαντικές περιοχές στη βόρεια επαρχία του al-Hasakah, συγκεκριμένα τις βόρειες περιοχές του Qamishli και τα περίχωρά της, Amuda, al-Darbasiyah, al-Malikiyah και al-Ramlan.

Οι σήραγγες περνούν κάτω από αυτές τις πόλεις και περιοχές, για την προστασία τους από οποιαδήποτε πιθανή επίθεση. Το σχέδιο είναι, να συμπεριλάβουμε στο χάρτη όλες τις περιοχές υπό τον έλεγχό μας. "

«Παρά τις συνεχείς αμερικανικές υποσχέσεις για προστασία αυτών των πόλεων από οποιεσδήποτε τουρκικές απειλές, οι προηγούμενες εμπειρίες μάς έχουν διδάξει, ότι οι αμερικανικές υποσχέσεις δεν οδηγούν πάντα σε στρατιωτικές νίκες».

Τόνισε ότι, "Προς το παρόν, προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε το έργο σήραγγας βόρεια του Ain Issa, στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Raqqa, για τον φόβο τυχόν μελλοντικών συγκρούσεων με τις τουρκικές δυνάμεις.


Η περιοχή μπορεί να γίνει πεδίο μάχης με την Άγκυρα, η οποία θέλει να συνδέσει τις περιοχές υπό τον έλεγχό της, στα βόρεια της Raqqa με το Manbij στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου. ""

"Μια τέτοια επίθεση, θα απομονώσει την πόλη του Ayn al-Arab και θα αποτελέσει απειλή γι 'αυτήν", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Al-Monitor, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος υποστηρίζει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, δεν έχει εκδώσει καμία δημόσια θέση σχετικά με την υποστήριξη που παρέχεται στο κουρδικό δίκτυο σηράγγων.

Οι επιχειρήσεις εκσκαφής για σήραγγες εκτείνονται, πέρα ​​από τα σύνορα της Συρίας και φτάνουν, στις περιοχές που ελέγχονται από το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) στο Σιντζάρ μέσα στο Ιράκ, προσθέτοντας ότι οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν κάποιους εκσκαφείς σηράγγων στο παρελθόν.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, προσπαθούν επίσης να συνδέσουν τα σύνορα της Συρίας με την τουρκική επικράτεια προκειμένου να υποκλέψουν όπλα, εξοπλισμό ακόμη και στρατιώτες.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.