Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ... Φιέστα Βουλγάρων ακροδεξιών στις Σέρρες! Τίμησαν τον θάνατο του κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ που διεκδικούν και οι Σκοπιανοί!

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΩΣ Ο ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗ...



ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΩΣ Ο ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...

protothema.gr_Στο εγκαταλειμμένο χωριό Καρυές (Μπάνιτσα) των Σερρών βρέθηκε ο έως πρότινος υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, και αρχηγός του ακροδεξιού - εθνικιστικού κόμματος BMPO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, για να «προσκυνήσει» το σημείο που το 1903 σκοτώθηκε ο Βούλγαρος κομιτατζής Γκότσε Ντέλτσεφ.

Το ερειπωμένο χωριό βρίσκεται Β.Α. της πόλης των Σερρών και κατά την τουρκοκρατία κατοικούνταν από βουλγαρικό πληθυσμό. Ο τάφος του υπήρχε στο χωριό έως τον Β΄ Π.Π., οπότε και την περίοδο της βουλγαρικής κατοχής (1941-1944) τα οστά του μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία και στη συνέχεια στα Σκόπια.

Ο Ντέλτσεφ, που αποτελεί εθνικός ήρωας για Βουλγαρία και Σκόπια, κρυβόταν με τους άνδρες του στο χωριό κατά τις επιχειρήσεις εκφοβισμού ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή. Δολοφονήθηκε στη διάρκεια αψιμαχίας με οθωμανικές αστυνομικές δυνάμεις στις 4 Μαΐου 1903 και αρχικά τάφηκε στο ίδιο σημείο.

Μετά το 1913 και την απελευθέρωση της περιοχής, ο βουλγαρικός πληθυσμός εγκατέλειψε το χωριό που μετονομάστηκε σε Καρυές και στο διάβα των χρόνων ερήμωσε. Σήμερα μόνο το κωδωνοστάσιο και μέρος της εκκλησίας διασώζεται.


Κατά καιρούς το ερειπωμένο χωριό επισκέπτονται Βούλγαροι και Σκοπιανοί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Γκότσε Ντέλτσεφ, που αποτελεί «μήλον της Έριδος» ανάμεσα στις δύο χώρες. Η επίσκεψη Καρακατσάνοφ στις Σέρρες, πραγματοποιήθηκε αρχές Ιουνίου και σχετικό βίντεο ανάρτησε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Η επίσκεψη ήταν καθαρά ιδιωτική, αφού δεν κατέχει κάποιο αξίωμα την περίοδο αυτή και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, το ακροδεξιό κόμμα του απέτυχε την είσοδο στη βουλή.

Στο βίντεο εικονίζεται ο Καρακατσάνοφ με τη συνοδεία του, να καταθέτουν λουλούδια στη βάση του ερειπωμένου κωδωνοστασίου του χωριού, όπου εικάζεται πως κάπου κοντά βρίσκονταν και ο τάφος του Ντέλτσεφ.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Καρακατσάνοφ αναφέρεται στην ιστορία και στο θάνατο του Γκότσε Ντέλτσεφ, στρέφοντας τα πυρά του κατά των Σκοπιανών που διεκδικούν την εθνική καταγωγή του. «Τα αδέλφια μας οι Βορειομακεδόνες», είπε, έχουν τη τάση να θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία. Για κοιτάξτε εδώ στον τρούλο, μπορείτε να διαβάσετε πως είναι γραμμένα σε λογοτεχνικά καθαρά βουλγαρικά το όνομα του μάστορα» λέει μεταξύ άλλων ο αρχηγός του βουλγαρικού BMPO, που αποτελεί «κόκκινο πανί» στα Σκόπια.

Η επίσκεψη Καρακατσάνοφ στις Σέρρες και στις Καρυές, εντάσσεται στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους εθνικιστές Βούλγαρους ψηφοφόρους του κόμματός του, ενόψει των νέων βουλευτικών εκλογών στη Βουλγαρία που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Ιουλίου. Παναγιώτης Σαββίδης

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.