Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γλυκά Νερά: Μπορεί να υπάρχει ηθικός αυτουργός – Το σπίτι στη Σούδα

«Μια βασική αρχή για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές όταν διερευνούν ένα έγκλημα, είναι ότι όλοι είναι ύποπτοι μέχρι να αποδειχτεί το...


«Μια βασική αρχή για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές όταν διερευνούν ένα έγκλημα, είναι ότι όλοι είναι ύποπτοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Επίτιμος Πρόεδρος των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας για την δολοφονία της Καρολάϊν από τον σύζυγό της.

Το προφίλ του 33χρονου πιλότου

Σε ό,τι αφορά το προφίλ του δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος, ο κ. Κατερινόπουλος επισημαίνει: «Κατ’ αρχήν βλέπουμε μια αλλαγή στην εικόνα του δράστη και δεν το λέω εγώ, το λέει το ίδιο του το κορμί. Άλλη ήταν η γλώσσα του σώματος όλο το προηγούμενο διάστημα, και άλλη είναι μετά την ομολογία του. Αρχικά έδειχνε την ενοχή του, τώρα δείχνει σα να απαλλάχθηκε μετά την ομολογία του, όχι βέβαια από τύψεις».

Ο έμπειρος ερευνητής υποστηρίζει ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης είναι ένας έξυπνος και ψύχραιμος άνδρας. «Είναι ένας άνθρωπος που η κάθε κίνησή του είναι μελετημένη. Ανεξάρτητα από τα λάθη τα οποία έκανε και που οδήγησαν στην σύλληψή του -πάντα λάθη γίνονται σε ένα έγκλημα- και τα λάθη αυτά ερευνούν οι αρχές για την αποκάλυψη του δράστη ενός εγκλήματος.

Παράλληλα, δεν αποκλείει να υποστηρίξει κάποια στιγμή ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα, επιχείρημα που δεν ευσταθεί, αφού ειδικά οι πιλότοι περνούν πολύ συχνά από ψυχολογικά και ιατρικά τεστ.

Πρόκειται για έναν δολοφόνο που σταδιακά αρχίζει να ενοχοποιεί το θύμα του, προτάσσοντας ως αιτία που τον οδήγησε στο έγκλημα, το παιδί τους.

«Το παιδί το είχε ασπίδα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε δολοφονημένη η Καρολάϊν και συνεχίζει να το έχει μέχρι τώρα», υπογράμμισε ο κ. Κατερινόπουλος. «Είναι λογικό να προσπαθήσει να «χτίσει» μια υπερασπιστική γραμμή, υποστηρίζοντας ότι για όλα φταίει η «κακή σχέση», η «κακή Καρολάϊν».

Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να πείσει ότι πρόκειται για ένα έγκλημα που έγινε εν βρασμώ ψυχής, κάτι που θεωρείται απίθανο ότι θα γίνει αποδεκτό.

Το σπίτι στη Σούδα – Μπορεί να υπάρχει ηθικός αυτουργός;

Το θέμα είναι μήπως τα κάνει όλα αυτά για να κρύψει και κάτι άλλο, κάτι το οποίο ενδεχομένως να τον οδήγησε στην δολοφονία;

Θέτω απλά ερωτήματα, τονίζει ο κ. Κατερινόπουλος, για να συνεχίσει: «Μήπως φοβάται ο ίδιος για τον εαυτό του, τι θα συμβεί αν αποκαλυφθεί κάτι άλλο;

“Κάποιος από τους δυο, πρόκειται για μη επιβεβαιωμένη πληροφορία- είχε ταξιδέψει στην Κρήτη, τον περασμένο Απρίλιο και είδε σπίτι για να ενοικιάσει στην Σούδα και για ποιον λόγο; Είναι κάτι αυτό, πιστεύω θα το ψάξουν αυτό οι Αρχές. Είναι πληροφορία πάρα πολύ καλή, βεβαίως μπορούν να βρουν και το πρόσωπο που νοίκιαζε τα σπίτια και να τους δώσει κατάθεση”.

Η λογική λέει ότι το θέμα θα πρέπει να «ανοίξει» από τις ανακριτικές αρχές.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα και δεν εννοώ στον τόπο του εγκλήματος, που εξώθησαν τον πιλότο στον φόνο. Αυτό θα πρέπει, ωστόσο, να ερευνηθεί.

Ο κ. Κατερινόπουλος αναφέρθηκε σε όλες τις αποδείξεις -αφαίρεση καρτών, παραβίαση του παραθύρου από μέσα κλπ- που καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το ειδεχθές έγκλημα ήταν προμελετημένο και ότι ο δράστης τελούσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Τοποθέτησε το μωρό πάνω στην άψυχη μητέρα», τόνισε ο κ. Κατερινόπουλος. «Και δεν του αρκεί αυτό, την άλλη μέρα συνεχίζει και έχει ως ασπίδα το μωρό, όλες τις ημέρες που ακολούθησαν».

Ο 33χρονος, όλες αυτές τις ημέρες, διατήρησε επαφή με τα Μέσα Ενημέρωσης, σε αντίθεση με έναν άνθρωπο που, αν θα έχανε την γυναίκα του με τόσο φρικτό τρόπο, θα ήταν συντετριμμένος. Αυτός ήταν ψύχραιμος και «απόμακρος» μέχρι τέλους.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.