Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΙΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ... Ακάρ: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου»!

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ εκτόξευσε κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας ότι δεν τηρεί το μνημόνιο Γιλμάζ-Παπούλια για moratorium στρατιωτικών ασκήσεων στ...







Ο Τούρκος ΥΠΑΜ εκτόξευσε κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας ότι δεν τηρεί το μνημόνιο Γιλμάζ-Παπούλια για moratorium στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο τους καλοκαιρινούς μήνες και τις Εθνικές επετείους

ΟΤούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ παρευρέθηκαν στην Τελετή Παράδοσης Precision Guidance Kit-82.

Το κιτ καθοδήγησης HGK ( Hassas Güdüm Kiti / Precision Guidance Kit), που αναπτύχθηκε από την TÜBİTAK-SAGE, είναι ένα κιτ καθοδήγησης GPS / INS που μετατρέπει βόμβες από 227 κιλά (500 λίβρες) έως 907 κιλά (2000 λίβρες) σε έξυπνα όπλα.

Επιτρέπει την ικανότητα αεροπορικής προσβολής ακριβείας σε όλες τις καιρικές συνθήκες με μεγάλη εμβέλεια έως 24 χλμ., με διασπορά 6 μέτρων.



Ο Τούρκος υπουργός Akar έκανε δηλώσεις στην τελετή οι οποίες "ακουμπάνε" τη χώρα μας. Συγκεκριμένα δήλωσε τα παρακάτω:

"Έφτασε η τεχνική επιτροπή των ΗΠΑ. Δεν έχει ληφθεί απόφαση αυτή τη στιγμή. Δεν έχουμε προσωπικό που θα μεταβεί στο Αφγανιστάν, εκτός από το προσωπικό που βρίσκεται εκεί " είπε και συνέχισε λέγοντας:

"H Τουρκία καταβάλλει πάντα προσπάθειες για τους Αφγανούς αδελφούς μας να ζουν με ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα. Στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε στη Διεθνή Δύναμη Βοήθειας για την Ασφάλεια από το 2002, και στην αποφασιστική αποστολή υποστήριξης του ΝΑΤΟ από το 2015.

Tα επιτεύγματα των μελών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μνημονεύονται με σεβασμό από τη διεθνή κοινότητα.

Επί του παρόντος, εμείς ως Τουρκία, εκτελούμε την εντολή παροχής συμβουλών στρατιωτικής κατάρτισης και εκπαίδευσης σε θέματα ασφαλείας στην Καμπούλ.

Είναι αμφίβολο ότι η ευθύνη της διατήρησης των κερδών που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής και της λειτουργίας του Διεθνούς Αεροδρομίου Hamid Karzai, θα συνεχιστεί από εμάς. Αυτό θα γίνει μόνο εάν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Οι συζητήσεις για αυτό το θέμα συνεχίζονται.

Εργαζόμαστε για το πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό μαζί με άλλες χώρες. Η τεχνική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ ήρθε στο υπουργείο μας σήμερα. Δεν έχει ληφθεί απόφαση από τώρα. Εκτός από το τρέχον προσωπικό μας, δεν έχουμε την πρόθεση να στείλουμε επιπλέον προσωπικό στην περιοχή."

Εδώ ο Τούρκος ΥΠΑΜ διακόπτει τις δηλώσεις του για το Αφγανιστάν και αιφνιδίως στρέφεται κατά της χώρας μας, δηλώνοντας:

"Σύμφωνα με τη συμφωνία των Αθηνών, προβλέπεται να μην διεξαχθούν στρατιωτικές ασκήσεις την περίοδο από 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου και σε εθνικές επετείους. Ωστόσο, βλέπουμε ότι δεν τηρείται. Οι πόροι του ελληνικού λαού δεν πρέπει να χαθούν. Δεν στρεφόμαστε εναντίον κανενός . Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου"

Από τις παραπάνω δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΑΜ διαφαίνονται τα εξής:

Στο Αφγανιστάν η Τουρκία δεν θα είναι μόνη αναφορικά με τη διασφάλιση του αεροδρομίου της Καμπούλ. Διεθνή ΜΜΕ έχουν αναφέρει ότι ενδεχομένως η Ουγγαρία να είναι η δεύτερη χώρα που μαζί με την Τουρκία θα αναλάβουν τη φύλαξη του αεροδρομίου της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.

Η Αμερικανική αποστολή που έχει φθάσει στην Τουρκία θα αναλωθεί σε στρατιωτικές επαγγελματικές συζητήσεις αναφορικά με τον τρόπο που αυτό θα επιτευχθεί, ενώ αναμένουμε να "σφραγιστούν" μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας τα αντάλλαγμα για την τουρκική "προθυμία" ανάληψης της αποστολής στο Αφγανιστάν.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.