Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΡΕΓΑΤΕΣ: Νέα γαλλική πρόταση: «Θα έχετε Belharra μέχρι το 2025 & κατασκευή πλοίων στην Ελλάδα» - Τι αναφέρθηκε για την ενδιάμεση λύση

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας, ο Global CEO της Naval Group, Pierre–Eric Pommellet επαναβεβαίωσε ...





Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας, ο Global CEO της Naval Group, Pierre–Eric Pommellet επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Naval Group, να προσφέρει την καλύτερη λύση για τις ελληνικές ανάγκες και, παράλληλα, να μεγιστοποιήσει τη συμμετοχή της Ελληνικής Βιομηχανίας, των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των ερευνητικών κέντρων.

Η Naval Group υπέβαλε, από κοινού με την Thales και την MBDA, ένα ολοκληρωμένο και αξιόλογο πακέτο σχεδιασμένο να διασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα διαθέτει τις καλύτερες δυνατότητες, στον συντομότερο δυνατό χρόνο και με βελτιστοποιημένο κόστος που περιλαμβάνει:

4 FDI HN – με κατασκευή 3 πλοίων, στην Ελλάδα. Η πρώτη θα είναι σε υπηρεσία μέχρι το 2025, ενώ ως ενδιάμεση λύση, θα δοθούν 2 φρεγάτες (άλλου τύπου) που θα είναι διαθέσιμες στις αρχές του 2022,
τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ στην Ελλάδα
μια ισχυρή Ελληνική Βιομηχανική Συμμετοχή (ΗΙΡ)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Pierre Eric Pommellet,παρουσίασε τη φρεγάτα FDI και τις εξαιρετικές δυνατότητες της. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «χάρις στους πυραύλους Aster 30 που διαθέτει στη βασική διαμόρφωση το πλοίο μας, η FDI HN είναι η μόνη φρεγάτα που προσφέρεται στο ΠΝ με δυνατότητες αποτελεσματικής προστασίας στόχων υψηλής αξίαςή θαλάσσιων περιοχών, παράκτιων εγκαταστάσεων, πόλεων και Ελληνικών νησιών.

Σημείωσε ακόμη ότι «το γαλλικό πρόγραμμα είναι ήδη σε εξέλιξη με το πρώτο πλοίο του τύπου να βρίσκεται σε παραγωγή στις εγκαταστάσεις μας στο Lorient, με χρόνο παράδοσης στις αρχές του 2024. Επειδή η φρεγάτα FDI βρίσκεται ήδη σε παραγωγή,έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα πολύ σύντομο χρόνο παράδοσης στην Ελλάδα με την πρώτη FDI HN να εισέρχεται σε υπηρεσία το 2025.»

Επιπροσθέτως, παρουσίασε στοιχεία για το ισχυρό σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής που προτείνεται από τηNaval Group. Ο όμιλος έχει ήδη αναπτύξει μια μόνιμη ομάδα έμπειρων εξειδικευμένων στελεχών στην Ελλάδα, με κύρια αποστολή τον εντοπισμό και τις επαφές με τις Ελληνικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα φρεγατών ή σε άλλα προγράμματα με τη Naval Group.

«Εχουμε εντοπίσει σχεδόν 100 εταιρείες, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επαφές με περισσότερες από 70, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται οι ΜΕΤΚΑ, ΑΚΜΩΝ, STELMA, MILTECH, PRISMA, THALES Hellas, Terra Spatium, Hydrus Engineering. Τώρα είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε στη επόμενη φάση, απευθύνοντας τους αιτήσεις υποβολής προτάσης (RFP)»

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.