Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καλάβρυτα: Δεν σχετίζεται ο θάνατος της 55χρονης με το εμβόλιο της Pfizer, τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

 Δεν φαίνεται να σχετίζεται o θάνατος της 55χρονης στα Καλάβρυτα με το εμβόλιο της Pfizer, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα ...

 Δεν φαίνεται να σχετίζεται o θάνατος της 55χρονης στα Καλάβρυτα με το εμβόλιο της Pfizer, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα και με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα είχε πάει να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, και λίγο μετά τον εμβολιασμό της πέθανε. «Ένιωσε κάψιμο στον λαιμό», είχε πει η η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαβρύτων.


Όπως είπε ο κ. Καρβέλης στην «ΕΡΤ», ο ιατροδικαστής του ανέφερε ότι σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να σχετίζονται τα ευρήματα με το εμβόλιο της Pfizer, δεν υπήρξε κάποια πνευμονική εμβολή ή κάποιου άλλου είδους εμβολή. Επίσης, στον λάρυγγα δεν υπήρχαν ευρήματα ότι η άτυχη γυναίκα είχε υποστεί κάποιο αλλεργικό σοκ.

Νωρίτερα, ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης ανέφερε πως «από τα πρώτα ευρήματα δεν προέκυψε πνευμονική εμβολή. Η ιατροδικαστική εξέταση είναι, ωστόσο, σε εξέλιξη και παραμένει υπό διερεύνηση η αιτία θανάτου».

«Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε κανενός είδους εμβολή, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον ιατροδικαστή Πατρών», δήλωσε, ακόμα, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, στο «flamis.gr», ερωτηθείς σχετικά. Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις της άτυχης γυναίκας.

Η μάχη με τον χρόνο και το οικογενειακό δράμα

Όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ των τοπικών Μέσων, αφού της χορηγήθηκε η δεύτερη δόση και ενώ αυτή ήταν ξαπλωμένη σε κρεβάτι, περίπου 15 λεπτά αργότερα άρχισε να παραπονιέται πάλι για κάψιμο στον λαιμό και δυσφορία.

Άμεσα της χορηγήθηκε κορτιζόνη και αδρεναλίνη μέσω της «πεταλούδας» που της είχε τοποθετηθεί. Αμέσως την μετέφεραν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου όπου άρχισε να εκδηλώνει πόνο στο στήθος και στην πλάτη. Εκεί υπέστη ανακοπή. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, η άτυχη 56χρονη κατέληξε μία ώρα μετά.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως η οικογένεια της γυναίκας είχε χάσει παλαιότερα ένα από τα δύο παιδιά της σε δυστύχημα και η ίδια εμβολιάστηκε για να ταξιδέψει στην Κύπρο να δει τον γιο της. Όλοι τώρα στα Καλάβρυτα βρίσκονται εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή για να εξακριβωθεί αν στη μοιραία κατάληξη έπαιξε κάποιο ρόλο η δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.