Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ελλάδα θα διαθέσει το 38,5% του αμυντικού προϋπολογισμού για εξοπλιστικά προγράμματα, σύμφωνα με το NATO

  Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα θα διαθέσει περισσότερο από το 20% του αμυντικού της προϋπολογισμού για την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμ...

 



Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα θα διαθέσει περισσότερο από το 20% του αμυντικού της προϋπολογισμού για την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του NATO για τις αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών το 2021, που δημοσιεύθηκαν χθες.




Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας αναμένεται να αφιερώσει ποσοστό 38,5%, ενώ τα προηγούμενα έτη αυτό κυμαινόταν από 8,17% (έτος 2014) έως 13,45% (έτος 2016). Η αντίστοιχη εκτίμηση για την Τουρκία είναι φέτος 29,05%, αλλά πρέπει να τονιστεί πως η Τουρκία δαπανά συνέχεια το λιγότερο 25% του αμυντικού προϋπολογισμού της για αγορές όπλων (τουλάχιστον) από το 2014.




Με το κριτήριο του 20% το NATO επιδιώκει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο τεχνολογικής γήρανσης του οπλοστασίου των χωρών-μελών.











Όσον αφορά την Ελλάδα, τέλος, οι άλλες κύριες κατηγορίες δαπανών εμφανίζουν ποσοστιαία μείωση, επιβεβαιώνοντας πως η μεγάλη αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2021, σε σχέση με το 2020, αποσκοπεί στην ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με νέα οπλικά συστήματα.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.