Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε σκοτώσει τον 18χρονο Θανάση Μηλιόρδο στο ρινγκ

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε τραυματίσει θανάσιμα τον Σεπτέμβριο του 2000 με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι τον 18χρονο πυγμάχο της εθνικής εφήβων...

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε τραυματίσει θανάσιμα τον Σεπτέμβριο του 2000 με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι τον 18χρονο πυγμάχο της εθνικής εφήβων, Θανάση Μηλιόρδο κατά τη διάρκεια αγώνα πρόκρισης

Ο Τάσος Μπερδέσης, το θύμα της δολοφονικής ενέργειας σήμερα το πρωί στην Βάρη, είχε απασχολήσει τις Αρχές σε αρκετές περιπτώσεις.


Ένα από τα περιστατικά το οποίο έχει ξεχωριστεί θέση, είναι ότι είχε τραυματίσει θανάσιμα τον Σεπτέμβριο του 2010 με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι τον 18χρονο πυγμάχο της εθνικής εφήβων, Θανάση Μηλιόρδο κατά τη διάρκεια αγώνα πρόκρισης.


Ο νεαρός μποξέρ είχε νοσηλευτεί για ημέρες στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου αλλά εξ αρχής θεωρούταν "κλινικά νεκρός".



Ποιος ήταν ο Θανάσης Μηλιόρδος


Ο νεαρός αθλητής, ο οποίος αντιμετώπιζε τον Τάσο Μπερδέση, πυγμάχο του Α.Ο. Πατρών, σε αγώνα πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων που θα γινόταν στη Βουδαπέστη, είχε δεχθεί σφοδρά χτυπήματα στον αυχένα και ένα κάτω από το σαγόνι, τα οποία και τον άφησαν αναίσθητο στο ταπί.


Άμεσα, μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή έξι ημέρες αργότερα.


Μετά έξι ημέρες ο Μηλιόρδος πέθανε και τάφηκε στο χωριό της οικογένειάς του το Καστράκι Αιτωλοακαρνανίας


Ο Θανάσης Μηλιόρδος (Πάτρα 1982 – Πάτρα 15 Σεπτεμβρίου 2000) ήταν ένας πολλά υποσχόμενος διεθνής αθλητής της πυγμαχίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Αναστάσιος Μπερδέσης είχε κριθεί αθώος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών ο οποίος κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά τον θάνατο του πυγμάχου Θανάση Μηλιόρδου κατά τη διάρκεια αγώνα.


Συγκεκριμένα, στις 9 Σεπτεμβρίου 2000 οι Θανάσης Μηλιόρδος και Αναστάσιος Μερδέσης αγωνίζονταν μεταξύ τους στο γήπεδο "Τόφαλος" της Πάτρας με διαιτητή του αγώνα τον Διονύσιο Παναγάκη.


Στο 56ο δευτερόλεπτο του 4ου γύρου ο Μηλιόρδος δέχτηκε από τον Μπερδέση τρία κτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ύστερα από λίγη ώρα να αφήσει την τελευταία του πνοή. O πυγμάχος Μπερδέσης και ο διαιτητής του αγώνα Δ. Παναγάκης κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρωτοδίκως τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών χρόνων.


Αργότερα, το Εφετείο τούς έκρινε ομόφωνα αθώους, ενώ ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο. Με την έκδοση της απόφασης οι γονείς του Μηλιόρδου αντέδρασαν έντονα και χρειάστηκε να φυγαδευτούν από τη δικαστική αίθουσα ο πυγμάχος και ο διαιτητής.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.