Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανησυχία στον ΟΗΕ για τα πυρηνικά του Ιράν: Έχουν αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου 16 φορές πάνω από το όριο

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την κατάσταση αρκετών αδήλωτων ιρανικών εγκατασ...





Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την κατάσταση αρκετών αδήλωτων ιρανικών εγκαταστάσεων, ενόσω τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου της Τεχεράνης συνεχίζουν να συσσωρεύονται, σύμφωνα με έκθεση που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου σήμερα, στη Βιέννη.

"Ο γενικός διευθυντής (Ραφαέλ Γκρόσι) ανησυχεί για το γεγονός ότι οι τεχνικές συζητήσεις μεταξύ του Ιράν και της διεθνούς υπηρεσίας δεν παρήγαγαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα", επισημαίνεται στην έκθεση.

Οι συναντήσεις αυτές, που άρχισαν τον Απρίλιο, έχουν σκοπό να διασαφηνίσουν την πιθανή παρουσία πυρηνικών υλικών σε διάφορες τοποθεσίες. "Η σημερινή τοποθεσία τους δεν είναι γνωστή στην υπηρεσία", εξηγεί η ΙΑΕΑ της οποίας η έδρα είναι στη Βιέννη.

Στην προηγούμενη έκθεσή της του Φεβρουαρίου, η ΙΑΕΑ είχε επικαλεστεί χωρίς να την κατονομάσει μια από τις θέσεις αυτές, στην προκειμένη περίπτωση την αποθήκη της περιοχής Τουρκουζαμπάντ, στην επαρχία της Τεχεράνης.

Αναφέρεται τώρα σε τρεις εγκαταστάσεις συνολικά και αναφέρει μια τέταρτη, για την οποία "το Ιράν δεν έχει απαντήσει στις ερωτήσεις της Υπηρεσίας".

Η έκθεση, η οποία θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια ενός Συμβουλίου των κυβερνητών την προσεχή εβδομάδα, καταγράφει επίσης το χαμηλό εμπλουτισμένο ουράνιο που συσσωρεύεται από το Ιράν.

Η ποσότητά του είναι σχεδόν 16 φορές υψηλότερη από το επιτρεπόμενο όριο βάσει της διεθνούς συμφωνίας του 2015.

Φθάνει τα 3.241 κιλά για ένα ανώτατο όριο στα 202,8 κιλά (ή 300 κιλά εξαφθοριούχου ουρανίου UF6), σύμφωνα με μια εκτίμηση. Η ΙΑΕΑ εξήγησε ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει το σύνολο. Στην προηγούμενη έκθεση, αυτό το απόθεμα ήταν 2.967,8 κιλά.

Η Τεχεράνη αποδεσμεύτηκε σταδιακά από τις πυρηνικές της υποχρεώσεις από το 2019, ως απάντηση στην επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων από τον Ντόναλντ Τραμπ

Διαπραγματεύσεις διεξάγονται επί του παρόντος στη Βιέννη για να επιστρέψουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη συμφωνία αυτή, που αποσκοπεί στο να εμποδίσει την Ισλαμική Δημοκρατία να αποκτήσει ατομική βόμβα.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.