Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μ. Θεοδωρίδου: Υπό εξέταση ο εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών, ποιοι παράγοντες εξετάζονται

Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου που τόνισε ...

Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου που τόνισε ότι θα πραγματοποιείται με τη συναίνεση των γονέων. 


Είπε πως οι παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν είναι η συμμετοχή των παιδιών στην διασπορά, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς και επισήμανε: «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών και κατόπιν θα κάνει την εισήγηση της», είπε. 


Αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών, επικαλούμενη σχετική έρευνα που διεξήχθη. Σημείωσε ότι στα 1.005 παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα, κανένα δεν ανέπτυξε νόσο, ενώ είχαν μόνο ήπιες συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες.


Ανέφερε ότι Αμερική και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν τα παιδιά, ο ΕΜΑ ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών με εμβόλιο mRNA. Μίλησε για αποτελεσματικότητα του εμβολίου 100%, σύμφωνα με μελέτη, αλλά επειδή ήταν μικρή μελέτη δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες.


Η κ. Θεοδωρίδου, ξεκινώντας την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας έδωσε συλληπτήρια στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας που έχασε τη ζωή της μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca λόγω της σπάνιας περίπτωσης της θρόμβωσης που προκλήθηκε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.