Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκήρυξη ΕΠΟΠ για προσλήψεις 100 νοσηλευτών στο Πολεμικό Ναυτικό

Προκήρυξη ΕΠΟΠ για προσλήψεις 100 νοσηλευτών στο Πολεμικό Ναυτικό – Προσθεσμία υποβολής 45 ημερών για τους υποψήφιους Οι Επαγγελματίες Οπλί...







Προκήρυξη ΕΠΟΠ για προσλήψεις 100 νοσηλευτών στο Πολεμικό Ναυτικό – Προσθεσμία υποβολής 45 ημερών για τους υποψήφιους

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα:
(1) Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

(2) Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από
1-1-1994 έως 31-12-2002).

Οι υπηρετούντες ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (OBA), να μην έχουν υπερβεί το
31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως Επαγγελματίες Οπλίτες (γεννηθέντες από 1-1-1991 έως 31-12-2002).
(3) Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν σε μία από τις τέσσερις εξειδικεύσεις που έχουν δηλώσει. Όσοι επιλεγούν τελικά θα καταταγούν, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, θα
τοποθετηθούν σε Πολεμικά Πλοία, Ναυτικά Νοσοκομεία και Μονάδες – Υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.

15. Υποχρέωση Παραμονής στο Πολεμικό Ναυτικό:

α. Οι ΕΠ.ΟΠ. αναλαμβάνουν υποχρέωση επταετούς παραμονής στις Ένοπλες Δυνάμεις, εκτός αν γίνει δεκτή η παραίτησή τους πριν συμπληρωθεί η επταετία, με την επιφύλαξη της επόμενης υποπαραγράφου. Μετά τη συμπλήρωση της επταετούς υπηρεσίας μπορούν να μονιμοποιηθούν, ύστερα από αίτησή τους, με το βαθμό που φέρουν, εφόσον:

(1) Επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις δοκιμασίας και
(2) Κριθούν για μονιμοποίηση από το αρμόδιο γι’ αυτούς Συμβούλιο Κρίσεων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, το οποίο λαμβάνει υπόψη τους ατομικούς τους φακέλους.

β. Η αίτηση παραίτησης μπορεί να υποβληθεί μετά τη συμπλήρωση τριετούς πραγματικής υπηρεσίας για όσους ΕΠ.ΟΠ. είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, τετραετούς δε για όσους δεν είχαν καταταγεί για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων κατά την κατάταξή τους ως ΕΠ.ΟΠ.

16. Διοικητικά και Άλλα Θέματα:
α. Βαθμοί – Εξέλιξη

(1) Οι ΕΠ.ΟΠ. κατατάσσονται ως Ναύτες και μπορούν να προαχθούν στο βαθμό του Διόπου με τη συμπλήρωση ενός (1) έτους από την κατάταξή τους όσοι είχαν εκπληρώσει τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούσαν για την εκπλήρωση αυτών, δύο (2) δε ετών όσοι δεν είχαν καταταγεί προς εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων κατά την κατάταξή τους ως ΕΠ.ΟΠ.

(2) Οι Δίοποι ΕΠ.ΟΠ. προάγονται στο βαθμό του Κελευστή με τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών στο βαθμό του Διόπου, και με τη συμπλήρωση οκτώ (8) ετών σε κάθε επόμενο βαθμό μπορούν να προάγονται στους βαθμούς του Επικελευστή και μέχρι το βαθμό του Αρχικελευστή.

Οι Αρχικελευστές ΕΠ.ΟΠ. μπορούν να προαχθούν σε Ανθυπασπιστές μόνο για ανδραγαθία, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

β. Αποδοχές – ασφάλιση
(1) Για τη μισθολογική τους κατάταξη, οι ΕΠ.ΟΠ. εντάσσονται στην Κατηγορία Γ’ και εξελίσσονται μισθολογικά
μέχρι το Κλιμάκιο που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

(2) Οι Επαγγελματίες Οπλίτες από την κατάταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάγονται για κύρια σύνταξη στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθίστανται δε μέτοχοι των Μετοχικών Ταμείων και των υπαγόμενων σε αυτά Ειδικών Λογαριασμών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

γ. Αποζημίωση
Οι ΕΠ.ΟΠ. που απολύονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, στις περιπτώσεις που ορίζονται στο άρθρο 12 του (β) σχετικού δικαιούνται εφάπαξ αποζημίωση, το ύψος της οποίας καθορίζεται στο διπλάσιο των ετών υπηρεσίας επί τις αντίστοιχες μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν κατά την απόλυσή τους.

δ. Υγειονομική Περίθαλψη
Οι ΕΠ.ΟΠ. για θέματα υγειονομικής περίθαλψης των ιδίων και των μελών των οικογενειών τους, διέπονται από τις διατάξεις που ισχύουν για τους μόνιμους και εθελοντές υπαξιωματικούς.

Κατεβάστε την προκήρυξη ΕΔΩ




---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.