Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νεκρός ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με τη «WSJ» – Ανατίναξε γιλέκο αυτοκτονίας

Ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου είναι νεκρός, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal. Επιβεβαιώθηκε από πέντε ...

Ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου είναι νεκρός, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal. Επιβεβαιώθηκε από πέντε Νιγηριανούς αξιωματούχους.


 


Από πέντε Νιγηριανούς αξιωματούχους επιβεβαιώθηκε ότι ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου είναι νεκρός, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Wall Street Journal».


Οι αξιωματούχοι περιέγραψαν πώς ο Σεκάου ανατίναξε το γιλέκο αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με αντίπαλη ομάδα ανταρτών.



 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμπουμπακάρ Σεκάου ήταν ένας από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες σε όλον τον κόσμο. Βύθισε τέσσερα αφρικανικά έθνη, συμπεριλαμβανομένου του πολυπληθέστερου, σε θρησκευτικό πόλεμο.


Παγκοσμίως έγινε γνωστός για την απαγωγή σχεδόν 300 κοριτσιών από την πόλη Τσιμπόκ τη νύχτα πριν από τις τελικές εξετάσεις τους. Η απαγωγή αυτή ήταν αφορμή για να ξεκινήσει το παγκόσμιο κίνημα στα κοινωνικά δίκτυα #BringBackOurGirls.


Το 2015, ο Σεκάου υποσχέθηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και η Μπόκο Χαράμ μετατράπηκε στην ISWAP (Επαρχία Δυτικής Αφρικής του Ισλαμικού Κράτους). Ωστόσο, εσωτερικές διαμάχες με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που ήθελε άλλον επικεφαλής στην ηγεσία της ISWAP, εξώθησε τον Σεκάου να ξαναπάρει ηγετικό ρόλο στην Μπόκο Χαράμ.

Η Μπόκο Χαράμ επιχειρούσε στην βορειοανατολική Νιγηρία και σε αρκετά ακόμα κράτη της Δυτικής Αφρικής, διεξάγοντας πολυάριθμες πολύνεκρες επιθέσεις και απαγωγές, από τότε που ξεκίνησε μία ισλαμική εξέγερση το 2009.


Ο θάνατος του φονταμενταλιστή πολέμαρχου, είχε ανακοινωθεί, πάντως, εσφαλμένα στο παρελθόν άλλες τρεις φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.