Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πράσινο πιστοποιητικό: Την Παρασκευή τα «αποκαλυπτήρια» – Με QR και τέσσερις «υποκατηγορίες», όλες οι λεπτομέρειες

Παρουσιάζεται επίσημα την σήμερα(28/5/2021) το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η εκτύπωσή του θα γίνεται μέσω Taxisnet. Την Παρασκευή τ...




Παρουσιάζεται επίσημα την σήμερα(28/5/2021) το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η εκτύπωσή του θα γίνεται μέσω Taxisnet.


Την Παρασκευή το πρωί θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του ψηφιακού πιστοποιητικού στη χώρα μας από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το παρών θα δώσουν επίσης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.


Πως θα τυπώνουμε το πιστοποιητικό

Το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι ψηφιακό, θα εκδίδεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πλατφόρμας, gov.gr, χρησιμοποιώντας ο ενδιαφερόμενος είτε τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ του.


Επίσης το πιστοποιητικό θα περιέχει έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή για την προστασία από τυχόν πλαστογράφηση, και τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης.


 


Τι θα πιστοποιεί

Το πράσινο πιστοποιητικό επί της ουσίας θα βεβαιώνει ότι:


-έχει γίνει εμβολιασμός


-ο τύπος του εμβολίου


-υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ και


-έχει ασθενήσει από κορονοϊό στο παρελθόν .

Ψηφιακό πιστοποιητικό: Με το βλέμμα στον τουρισμό

Το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι επί της ουσίας ένα εργαλείο για την ενίσχυση του ανοίγματος του τουρισμού με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, όπως εξήγησε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.  Η κυρία Πελώνη ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία θα φαίνεται αν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, αν και πότε έχει ασθενήσει, ή αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου. Θα λειτουργεί σαν μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους, θα διευκολύνει τους συνοριακούς ελέγχους και κατ’ επέκταση τους ταξιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.