Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Mars500: Για 520 ημέρες εθελοντές ζουν σε συνθήκες παρόμοιες με εκείνες ενός ταξιδιού στον Άρη

 Η μελέτη των ανθρώπινων περιττωμάτων μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία για αποστολές στον Άρη Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος η Κίνα κα...




 Η μελέτη των ανθρώπινων περιττωμάτων μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία για αποστολές στον Άρη

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος η Κίνα και η Ρωσία έκαναν μία μελέτη με το κωδικό όνομα Mars500, κατά την οποία οι εθελοντές έζησαν για 520 ημέρες σε συνθήκες παρόμοιες με εκείνες που θα υποστούν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στον Άρη.

Μια νέα ανάλυση των περιττωμάτων του ανθρώπου αποκάλυψε μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που μπορεί να βοηθήσει τα διαστημικά γραφεία να προετοιμαστούν για μελλοντικές αποστολές στον Άρη, αναφέρει μια ομάδα Καναδών επιστημόνων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν για άλλη μια φορά δεδομένα που έλαβαν από το έργο Mars500 και ανακάλυψαν αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα - μια διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης.

Μια υποκατηγορία υδατανθράκων, η γλυκόζη είναι μια από τις καλύτερες πηγές ενέργειας για το ανθρώπινο σώμα.

Οι επιστήμονες λένε ότι όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν απώλεια ευεργετικών βακτηρίων, η οποία αποτρέπει τη φλεγμονή, απορροφά θρεπτικά συστατικά και διαλύει το άμυλο.

Επιπλέον, οι ερευνητές βρήκαν διάφορα είδη βακτηρίων του εντέρου, το 10% των οποίων ήταν άγνωστο.

Αυτό είχε προηγουμένως ανακαλυφθεί σε άλλες επιστημονικές μελέτες, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι εξακολουθεί να είναι «κάπως μυστήριο».

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν περισσότερα από 200 είδη βακτηρίων, ένα σημάδι που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που συνυπάρχουν μεταξύ τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα θα αναπτύξουν τα ίδια βακτήρια με την πάροδο του χρόνου

Σύμφωνα με τους βιολόγους, αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να έχουν βαθιές συνέπειες για την υγεία των αστροναυτών μακροπρόθεσμα, αν και παραδέχονται ότι προς το παρόν δεν καταλαβαίνουν πώς ακριβώς θα επηρεάσουν ένα ανθρώπινο σώμα.



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.