Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άρση lockdown: Πως θα ταξιδεύουμε από τις 14 Μαΐου σε νησιά και ηπειρωτική χώρα – Τι θα γίνει με το ωράριο κυκλοφορίας

Αντίστροφα μετράμε για την άρση του lockdown και την επιστροφή προς την κανονικότητα με τα κρούσματα πάντως να επιμένουν καθώς τη Δευτέρα α...





Αντίστροφα μετράμε για την άρση του lockdown και την επιστροφή προς την κανονικότητα με τα κρούσματα πάντως να επιμένουν καθώς τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν ακόμη 1904 κρούσματα, 60 νεκροί και 732 διασωληνωμένοι.

Την τετάρτη θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα για την άρση των περιοριστικών μέτρων μετά το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού θα επιτραπούν από την Παρασκευή 14/5 στις 6 το πρωί, μία ημέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ οι προυποθέσεις για τα ταξίδια στην ηπειρωτική ελλάδα και στα νησιά θα είναι διαφορετικές.

Συγκεκριμένα για την μετακίνηση στην ενδοχώρα θα ισχύει ισχυρή σύσταση, αλλά όχι υποχρεώση για τη διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν το ταξίδι, Επίσης οι ταξιδιώτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Για την μετακίνηση στα νησιά όμως ενδέχεται να είναι διαφορετική η κατάσταση και να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή μοριακού 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Επίσης οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού και η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.
Τέλος στα μηνύματα και στα click inside και click away

Τέλος της εβδομάδας αναμένεται να μπει τέλος στα υποχρεωτικά sms για τις μετακινήσεις στο 13033 καθώς και για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032. Επίσης τελειώνε το click inside και το click away και οι καταναλωτές θα προσέρχονται ελεύθερα στα καταστήματα.

Το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα και δεν αποκλείεται να φτάσει και ως τις 12.30 ενώ θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Για τον τουρισμό τώρα οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και θα αφορούν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μάλιστα θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου ενώ θα πρέπει να έχουν περάσει 14 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου οι αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.