Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Iron Dome»: To υπερόπλο του Ισραήλ αναχαίτισε 850 ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς

Τις τελευταίες ώρες, η ισραηλινή μητρόπολη έγινε στόχος βροχής ρουκετών, που εκτόξευσε από τη Λωρίδα της Γάζας η Χαμάς. Χθες, λίγο πριν τι...



Τις τελευταίες ώρες, η ισραηλινή μητρόπολη έγινε στόχος βροχής ρουκετών, που εκτόξευσε από τη Λωρίδα της Γάζας η Χαμάς.

Χθες, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, η παλαιστινιακή, ισλαμιστική οργάνωση προειδοποίησε ότι θα έπληττε «σοβαρά» το Ισραήλ, με αφορμή τον βομβαρδισμό, νωρίτερα, ενός πολυώροφου κτιρίου, στη Γάζα, όπου στεγάζονταν μεταξύ άλλων και τα γραφεία στελεχών της. Το κτίριο αυτό κατέρρευσε.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, μέλη της Χαμάς έχουν μέχρι στιγμής εκτοξεύσει πάνω από χίλιες ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.

Περίπου 850 ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το αμυντικό πυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος» ενώ περίπου 200 ρουκέτες έπεσαν στην πλευρά του παλαιστινιακού θύλακα, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κονρίκους σύμφωνα με την «Jerusalem Post».

Αυτό που προστατεύει το Ισραήλ από τα χειρότερα είναι το «Iron Dome». Το σύστημα αναχαιτίζει πολλές από τις θανατηφόρες ρουκέτες της Χαμάς προτού χτυπήσουν κατοικημένες περιοχές.

Το «Kippat Barzel» («Iron Dome»), όπως ονομάζεται το σύστημα στα Εβραϊκά, χρησιμοποιείται για περισσότερα από δέκα χρόνια - και προστατεύει τους πολίτες του Ισραήλ από εισερχόμενες ρουκέτες και χειροβομβίδες, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα με στόχο την αναχαίτιση πυραύλων μικρού βεληνεκούς, όπως και αυτοσχέδιων ρουκετών της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων και αποτελεί ένα από τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που προστατεύουν το Ισραήλ, απαρτίζοντας μία αντιπυραυλική «ομπρέλα» αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

O «Σιδηρούς Θόλος» δημιουργήθηκε το 2006, στη διένεξη μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής Χεζμπολάχ, που εδρεύει στο νότιο Λίβανο.

Τότε η Χεζμπολάχ προκάλεσε μεγάλες ζημιές και σκότωσε δεκάδες Ισραηλινούς με τις μαζικές εκτοξεύσεις ρουκετών της (εκτιμάται πως έφτασαν τις τέσσερις χιλιάδες) με αποτέλεσμα, ένα χρόνο μετά, να ανατεθεί στη «Rafael Advanced Defense Systems» η ανάπτυξη ενός συστήματος αντιπυραυλικής προστασίας.

Το «Iron Dome» ανέλαβε επισήμως καθήκοντα στις αρχές του 2011, και δοκιμάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του ίδιου έτους, αναχαιτίζοντας έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε κατά της Μπιρσίμπα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένες από τις επιδόσεις του, καθώς κάνουν λόγο για επιτυχείς αναχαιτίσεις στο 90% των επιθέσεων.

 


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.