Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτό είναι το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19: Έτσι θα ταξιδεύουμε πλέον - Τι πληροφορίες θα περιέχει

  Με το ψηφιακό «πράσινο» πιστοποιητικό (EU Digital COVID Certificate) θα γίνονται πλέον τα ταξίδια, καθώς η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα το ...

 



Με το ψηφιακό «πράσινο» πιστοποιητικό (EU Digital COVID Certificate) θα γίνονται πλέον τα ταξίδια, καθώς η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα το πρωί στην επίσημη παρουσίαση του.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Στην εκδήλωση στην οποία η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον τρόπο που θα λειτουργεί το πράσινο πιστοποιητικό μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας για τους ταξιδιώτες», χαρακτήρισε το πιστοποιητικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Eπισήμανε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να το λανσάρει νωρίτερα, από την 1η Ιουλίου, καλώντας και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να το υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατό.

Δεν είναι στόχος μας να διαχωριστούν οι πολίτες σε κατηγορίες, ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, ωστόσο δεν φαίνεται να γίνεται πιστευτός από την πλειοψηφία των πολιτών. «Ο κορωνοϊός λειτούργησε ως επιταχυντής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους», υπογράμμισε.

Δήλωσε δε πως «είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά που έχει γίνει από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με το πιστοποιητικό».

Από την πλευρά του, ο διεθνιστής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, Σαρλ Μισέλ, έδωσε συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό, που έφερε την ιδέα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού σε επίπεδο ΕΕ, και δήλωσε πολύ περήφανος που είναι εδώ, στην Ελλάδα, οπού ανακοινώνεται αυτό το πολύ σημαντικό εργαλείο για την Ευρώπη.

Παρουσιάζοντας πώς θα λειτουργεί το πιστοποιητικό, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο για διαλειτουργικότητα του στην ΕΕ με υποτιθέμενη εγγύηση των προσωπικών δεδομένων και για δυνατότητα έκδοσης ελληνικού πιστοποιητικού για τουρίστες, αν κάνουν το τεστ στην Ελλάδα.

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ θα εκδίδεται από τις εθνικές αρχές και θα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, διαθέτουν αρνητικό PCR τεστ, ή έχουν βεβαίωση ανάρρωσης από τον κορωνοϊό.

Το πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία θα φαίνεται
αν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί
αν και πότε έχει ασθενήσει, ή
αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου

Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Από την 1η Ιουνίου οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να μπούνε στην Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα, gov.gr και να εκδίδουν το green pass χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.