Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γλυκά Νερά: Έρχεται αύξηση του χρόνου παραμονής στις φυλακές για ειδεχθή εγκλήματα - Τι δήλωσαν Τσιάρας και Πελώνη

Προς συζήτηση είναι η αυστηροποίηση των ποινών σε ειδεχθή εγκλήματα μετά την άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στο σπίτι της στα Γλυκά ...





Προς συζήτηση είναι η αυστηροποίηση των ποινών σε ειδεχθή εγκλήματα μετά την άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, δίπλα από το 11 μηνών μωρό της. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σε ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ανέφερε ότι θα προταθεί στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Νέου Ποινικού Κώδικα η έκτιση ποινής στα τουλάχιστον 4/5 της επιβληθείσας ποινής, από τα 2/5 που είναι σήμερα, για τις περιπτώσεις παρομοίων ειδεχθών εγκλημάτων (σημειώνεται ότι τα 4/5 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης αντιστοιχούν σε 20 χρόνια κάθειρξης). «Προωθούμε μια αυστηροποίηση της ποινής που ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών» υπογράμμισε ο υπουργός.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Η κ. Πελώνη τόνισε ότι μέσα τις επόμενες ημέρες η επιτροπή θα δώσει τις εισηγήσεις της.

Πελώνη στον Realfm 97,8: Μέσα στην εβδομάδα οι εισηγήσεις της επιτροπής παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα

Ερωτηθείσα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και για την αυστηροποίηση των ποινών η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε ότι "ήταν ένα ειδεχθές έγκλημα και μας σοκάρει όλους. Συλλυπητήρια στην οικογένεια. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν εξ αρχής, υπάρχουν δύο ομάδες που ερευνούν αυτή την υπόθεση. Όπως γνωρίζετε οι δράστες έχουν επικηρυχθεί. Είναι άμεση προτεραιότητα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, έχω εμπιστοσύνη ότι η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της επιχειρησιακά και θα συλληφθούν οι δράστες. Με αφορμή θα πω ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και αν θέλετε ο λόγος που τέτοιου είδους εγκλήματα, πέρα του προφανούς, προκαλούν σοκ είναι ότι σπάνια βλέπουμε τέτοιου είδους εγκλήματα στην Ελλάδα. Σε σχέση με τις ποινές, υπάρχει σε επεξεργασία από την επιτροπή παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα μια σειρά προτάσεων, αναμένουμε τις εισηγήσεις τους και πιστεύω θα τις έχουμε μέσα στις επόμενες ημέρες".

Υφυπουργός Δικαιοσύνης: Πρέπει να προβλέπεται η μέγιστη ποινική αντιμετώπιση για αποτρόπαια εγκλήματα

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας χαρακτήρισε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, «φρικιαστικό» και αναφέρθηκε στις κυοφορούμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, θυμίζοντας ότι προβλέπονται ποινές ισοβίων για εγκλήματα σαν και αυτό. Ο κ. Κώτσηρας δήλωσε ότι «προβληματιζόμαστε για κάθε κενό του Ποινικού Κώδικα, πρέπει να προβλέπεται η μέγιστη ποινική αντιμετώπιση για αποτρόπαια εγκλήματα». Τόνισε πως λειτουργεί η επιτροπή παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα, εντοπίζει τα κενά, θα παραδώσει το σχετικό πόρισμα, για να ξεκινήσει η διαβούλευση και τον Ιούνιο να ψηφιστούν οι προτεινόμενες αλλαγές. "Αξιολογούνται ζητήματα με κριτήριο την ασφάλεια των πολιτών και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι θα προβλέπονται ποινές ανάλογες της σοβαρότητας κάθε εγκλήματος", είπε ο κ. Κώτσηρας σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρχει συνολική αντιμετώπιση με αναλογικότητα του εγκλήματος, ενώ οι αλλαγές πρέπει να γίνουν με συντεταγμένο τρόπο για να έχουν χρόνο και διάρκεια αφού η κοινωνία εξελίσσεται και μαζί της και το έγκλημα.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.