Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί, το χρονοδιάγραμμα με τα επόμενα βήματα, οι δραστηριότητες που επανεκκινούν

Ενα ακόμη βήμα προς την Ελευθερία από αύριο 17/5, καθώς ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ολο το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα. Πότε και ...

Ενα ακόμη βήμα προς την Ελευθερία από αύριο 17/5, καθώς ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ολο το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα. Πότε και τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες.


Ανοίγουν αύριο 17/5 οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με self test και αυστηρά μέτρα.


Οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς υποχρεούνται δύο φορές την εβδομάδα να κάνουν self test και να φορούν μάσκα καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου τους, όπως υπογράμμισε σε τηλεοπτική συνέντευξή της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.


Επιπροσθέτως η υφυπουργός Εργασίας δήλωσε πως «τα παιδιά, επειδή το συζητήσαμε έντονα με τους λοιμωξιολόγους έχουν πολύ ευαίσθητη ηλικία για να κάνουν σελφ τεστ. Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά εγγράφονται στους παιδικούς σταθμούς από την ηλικία των τριών μηνών. Ωστόσο, εφιστούμε την προσοχή στους γονείς, έτσι ώστε όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να εμβολιαστούν και να τηρούν όλα τα μέτρα υγιεινής κατά της πανδημίας για να γίνονται το καλό παράδειγμα για όλους και περισσότερο για τα παιδιά τους.»


Ποιοι πρέπει να υποβάλονται υποχρεωτικά σε self test

Σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο υποχρεούνται, εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, όλοι όσο εργάζονται στον δημόσιο τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, την Ελληνική Αστυνομία, την πυροσβεστική, το Λιμενικό Σώμα και όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι.


Παράλληλα, αρνητικό self test πρέπει να έχουν και όσοι δουλεύουν στο λιανεμπόριο, την εστίαση, στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις μεταφορές, στις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, στα κέντρα αισθητικής, τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων και τις σχολές οδηγών.


Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα με το πρώτο να παρέχεται δωρεάν και το δεύτερο να το πληρώνει ο εργοδότης.


Τα επόμενα βήματα - Τι ανοίγει

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια στιγμή, πιθανότατα στις αρχές του Ιουνίου θα επανέλθει η μουσική στην εστίαση η οποία σε όλη τη διάρκεια του Μαίου είναι στην σίγαση.


Για τις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων γίνονται προσπάθειες μήπως αυξηθεί το όριο των 100 παρισταμένων ατόμων που υπάρχει αυτή την στιγμή.


21/5: Επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%


24 Μαΐου: ΟΠΑΠ PLAY / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο


31 Μαΐου: Γυμναστήρια / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και αναλογία πληθυσμού 1/10 τμ- 2 self tests/ εργαζόμενους Υπηρεσίες ευεξίας / Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής Catering, χώροι δεξιώσεων κλπ / Σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης


7 Ιουνίου: Οίκοι Ανοχής / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.