Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτοί βγάζουν γλώσσα... Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σκότωσαν ακόμα δύο Σύρους αμάχους στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

Ένας Σύρος πολίτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε στο χωριό Χαμζίγια, βόρεια του Νταρκούς της επαρχίας Ιντλίμπ, στη μεθόριο με την ...





Ένας Σύρος πολίτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε στο χωριό Χαμζίγια, βόρεια του Νταρκούς της επαρχίας Ιντλίμπ, στη μεθόριο με την τουρκική περιοχή της Αλεξανδρέττας, από τις τουρκικές δυνάμεις συνοριοφυλάκων της Στρατοχωροφυλακής την Πέμπτη το βράδυ.

Οι δύο Σύροι που δέχτηκαν τα τουρκικά πυρά ψάρευαν στις όχθες του ποταμού Ορόντη, που αποτελεί το φυσικό σύνορο Συρίας-Τουρκίας σε εκείνη την περιοχή, μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Ράχμα του Νταρκούς, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), παρενέβησαν για να διερευνήσουν το έγκλημα, ενώ ένας ακτιβιστής των μέσων ενημέρωσης και ο αδελφός του συνελήφθησαν μετά από προφορική διαμάχη με τις δυνάμεις ασφαλείας που, με τη σειρά τους, πυροβόλησαν στο νοσοκομείο.

Στις 28 Απριλίου, ακτιβιστές του SOHR στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ επιβεβαίωσαν τον θάνατο ενός ηλικιωμένου από το χωριό Αλ Ζουφ στα σύνορα της Συρίας με την περιοχή της Αλεξανδρέττας, ο οποίος επίσης πυροβολήθηκε από τις τουρκικές συνοριακές δυνάμεις, ενώ εργαζόταν στη γη του στο χωριό του.

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι του χωριού Αλ Ζουφ ξεκίνησαν επαγρύπνηση από την Πέμπτη το απόγευμα, καταγγέλλοντας τον φόνο του ηλικιωμένου και τις καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων ενάντια στους κατοίκους των συριακών παραμεθόριων περιοχών.

Σύμφωνα με στοιχεία του SOHR, ο αριθμός των Σύρων αμάχων που σκοτώθηκαν από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή στα σύνορα από την αρχή της συριακής κρίσης, έχει αυξηθεί σε 474, συμπεριλαμβανομένων 86 ανηλίκων και 45 γυναικών άνω των δεκαοκτώ ετών.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.