Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γκρίζε Λύκε είσαι εδώ; «Έσταξε φωτιά» ο ουρανός από τον Στρατό στο Πεδίο Βολής Κρήτης - ΦΩΤΟ

Έσταξε φωτιά ο ουρανός στο Πεδίο Βολής Κρήτης από καταιγισμό βολών με ρουκέτες του Στρατού Ξηράς. Επί τέσσερις ημέρες, από τη Δευτέρα 17 έω...





Έσταξε φωτιά ο ουρανός στο Πεδίο Βολής Κρήτης από καταιγισμό βολών με ρουκέτες του Στρατού Ξηράς.

Επί τέσσερις ημέρες, από τη Δευτέρα 17 έως την Παρασκευή 21 Μαΐου, τα RM-70 του Ελληνικού Στρατού πραγματοποιούσαν συνεχείς βολές δοκιμάζοντας τις νέου τύπου ρουκέτες, που πλέον προμηθεύονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για προϊόν συνεργασίας των ΕΑΣ με τη σερβική εταιρεία EDePRO και αφορά την αναβάθμιση των ρουκετών των 122mm, οι οποίες αυξάνουν δραματικά την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αναβάθμιση του εν λόγω αμυντικού συστήματος από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν επισκεπτόμενος τα ΕΑΣ έτρεξε όλες τις διαδικασίες που χρειαζόταν ώστε να κλειστεί η συμφωνία με τους Σέρβους. Σε συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, πέτυχαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξοπλίσουν τον Στρατό με ένα σχετικά χαμηλού κόστους αλλά πολλαπλάσιων δυνατοτήτων βλήμα.













Δεν είναι μόνο η επέκταση του ορίου ζωής των εγχώριων ρουκετών, αλλά και η εμπλοκή της εγχώριας βιομηχανίας – των ΕΑΣ – στην παραγωγή νέων τύπων, που αυξάνουν την εμβέλειά τους στα 40 χιλιόμετρα. Δυνητικά, με τους Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων (ΠΕΠ) RM-70 τοποθετημένους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για παράδειγμα, η Τουρκία δεν θα πρέπει να αισθάνεται καθόλου άνετα στα παράλιά της, σε βάθος 40 χιλιομέτρων.













Τις βολές που εκτελέστηκαν την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Σε όλες τις βολές χρησιμοποιήθηκαν οι αναβαθμισμένες ρουκέτες, υπό τη σχεδίαση και το συντονισμό της Διεύθυνσης Πυροβολικού του ΓΕΣ.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.