Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δέκα μέρη που δεν πρέπει να τοποθετείτε το κινητό σας τηλέφωνο

newmoney_ Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο πολύ εξαρτώμενοι είμαστε από το κινητό μας. Το κρατάμε στο χέρι μας, το παίρνουμε μαζί μας πα...


newmoney_Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο πολύ εξαρτώμενοι είμαστε από το κινητό μας. Το κρατάμε στο χέρι μας, το παίρνουμε μαζί μας παντού και αν τυχόν το ξεχάσουμε σπίτι... νιώθουμε μισοί άνθρωποι!

Όσο και αν αγαπάμε όμως το κινητό μας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το πόσο κοντά το έχουμε στο σώμα μας καθώς σε κάποια συγκεκριμένα μέρη, η συσκευή μας μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για την υγεία μας.

Δείτε παρακάτω μια λίστα με 10 από αυτά τα μέρη, όπου δεν πρέπει να αποθηκεύετε το κινητό σας τηλέφωνο.

1. Πίσω τσέπη

Είναι σίγουρα πολύ άνετο να βάζετε το τηλέφωνό σας στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας. Αλλά επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αντιμετωπίσετε τα ακόλουθα προβλήματα:

-Τα τηλέφωνα έχουν οθόνη αφής κι έτσι είναι πολύ εύκολο να καλέσετε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης χωρίς να το καταλάβετε. Το 30% των κλήσεων προς το 100 ή το 166 γίνονται κατά τύχη.

– Μήπως αισθάνεστε συχνά πόνο στο στομάχι και στα πόδια σας; Αυτό μπορεί επίσης να είναι συνέπεια της συνήθειάς σας να βάζετε το τηλέφωνο στην τσέπη σας.

-Είναι επίσης εύκολο να ξεχάσετε εκεί το τηλέφωνο και να το σπάσετε ή να το χάσετε.

2. Μπροστινή τσέπη

Οι άνδρες δεν κρατούν τσάντες, γι 'αυτό είναι πιο βολικό για αυτούς να βάλουν το τηλέφωνό τους στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού. Αλλά η υγεία των ανδρών μπορεί να επηρεαστεί εξαιτίας αυτής της συνήθειας. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ενός τηλεφώνου επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος. Όσο περισσότερο ένας άνδρας κρατάει το τηλέφωνο στο παντελόνι του, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος που διατρέχει.

3. Σουτιέν

Στην ιατρική, δεν υπάρχει ακόμα κοινή επιστημονική παραδοχή για το αν η ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου προκαλεί καρκίνο. Αλλά σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, ένα τηλέφωνο τοποθετημένο στο σουτιέν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Έτσι είναι καλύτερα να μην το βάζετε εκεί.

4. Στον γοφό σας

Σύμφωνα με την έρευνα, η μεταφορά του τηλεφώνου κοντά στον γοφό σας αποδυναμώνει τα οστά της περιοχής. Φροντίστε λοιπόν να βάζετε τη συσκευή σας σε μια γεμάτη τσάντα.

5. Βλάπτει το δέρμα σας

Μην κρατάτε το κινητό σας σε επαφή με το δέρμα του προσώπου σας. Όταν το κάνετε αυτό, τα βακτήρια από την οθόνη και τα κουμπιά του τηλεφώνου μεταφέρονται στο δέρμα του προσώπου σας, και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σας βλάπτει γιατί είναι πιο κοντά σας. Πώς όμως μπορούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο; Αφήστε τουλάχιστον 0,5-1,5 cm μεταξύ της συσκευής και του δέρματός σας ή χρησιμοποιείστε ακουστικά.

6. Στη φόρτιση

Όχι, η φόρτιση του τηλεφώνου δεν βλάπτει την υγεία σας (εκτός από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εάν είστε πολύ κοντά). Είναι καλύτερο να μην αφήσετε το κινητό σας να φορτίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου, αλλά και την απόδοσή της.

7. Κρύα μέρη

Αν έξω κάνει κρύο και η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν, φροντίστε το τηλέφωνό σας. Μην το αφήνετε για πολύ καιρό στο δρόμο ή στο αυτοκίνητο. Η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ επιβλαβής για τα διάφορα gadget. Όταν μεταφέρετε το κινητό σας από το πολύ κρύο, στη ζέστη, τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις εσωτερικές λεπτομέρειες του τηλεφώνου. Αν βγαίνετε συχνά έξω στο κρύο, τότε είναι καλύτερο να αγοράστε μία ζεστή θήκη τηλεφώνου.

8. Θερμά μέρη

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι επίσης πολύ επιβλαβείς για τις ηλεκτρονικές συσκευές. Σε συνθήκες καύσωνα, δεν συνίσταται να αφήσετε το τηλέφωνό σας μέσα στο αυτοκίνητο ή στην παραλία. Επίσης, καλύτερα να μην το κρατάτε δίπλα στο φούρνο.

9. Καροτσάκι

Οι μητέρες συχνά όταν βιάζονται βάζουν το τηλέφωνό τους στο καροτσάκι των παιδιών τους. Μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δεν είναι ασφαλές. Ο αντίκτυπος των κινητών τηλεφώνων στα παιδιά μπορεί να είναι αιτία προβλημάτων συμπεριφοράς, όπως η υπερκινητικότητα και η διάσπαση προσοχής.

10. Κάτω από το μαξιλάρι σας

Μη βάζετε το τηλέφωνό σας κάτω από το μαξιλάρι σας. Οι λόγοι είναι οι εξής:

-Τη νύχτα, οι ειδοποιήσεις που πιθανόν να έρχονται κάνουν την οθόνη να ανάβει. Το φως αυτό επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης. Γεγονός που οδηγεί σε προβλήματα με τον ύπνο, που είναι πολύ σημαντικό για το σώμα.

-Σε μεγάλες χρονικές περιόδους, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλεί πονοκεφάλους και ζάλη.

-Στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις έκρηξης τηλεφώνου και πυρκαγιών. Όταν καλύπτετε το τηλέφωνο με ένα μαξιλάρι, αυξάνετε τις πιθανότητες να συμβούν αυτά. Ένα τηλέφωνο εκπέμπει θερμότητα κατά τη φόρτιση και η θερμότητα αυτή δε θα μπορέσει να διαφύγει από κάτω από το μαξιλάρι. Είναι καλύτερα να το φορτίζετε μακριά σας, μακριά από το κρεβάτι σας και τους άλλους ανθρώπους.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.