Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ντοκουμέντα από το Μάτι: «Μάνα πέφτω, χαμός γίνεται, έχει νεκρούς»

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση, χιλιάδες σελίδες η δικογραφία με αποκαλυπτικά στοιχεία για την διαχείριση της κατάστασης Ολοκληρώθηκε η έρευνα το...

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση, χιλιάδες σελίδες η δικογραφία με αποκαλυπτικά στοιχεία για την διαχείριση της κατάστασης


Ολοκληρώθηκε η έρευνα του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη για την φονική πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018 , αφήνοντας πίσω της 102 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες αλλά και τεράστιες υλικές καταστροφές.


Η υπόθεση πλέον οδεύει προς το δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί για το αν και ποιοι από τους κατηγορούμενους για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος θα πρέπει να βρεθούν στο εδώλιο για να λογοδοτήσουν για όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν της μοιραίας πυρκαγιάς.


Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων που τον επίμαχο χρόνο είχαν επιτελικό ρόλο στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, δηλαδή την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ανακριτής της υπόθεσης κήρυξε το πέρας της ανάκρισης και αποστέλλει στο δικαστικό Συμβούλιο την ογκωδέστατη δικογραφία, που περιλαμβάνει χιλιάδες σελίδες και σημαντικά στοιχεία για ενέργειες που έγιναν ή που θα έπρεπε να γίνουν ώστε η φωτιά να μην εξελιχθεί στην μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων ετών.


Η δικογραφία περιλαμβάνει και στοιχεία για την διαχείριση της κατάστασης που διαμορφώθηκε εκείνο το μοιραίο απόγευμα όταν πλέον η φωτιά κατέβαινε με ορμή στην θάλασσα κατακαίοντας στο διάβα της ανθρώπους και περιουσίες.


Η ανάκριση για την υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος 20 εμπλεκομένων. Ο ανακριτής σε αυτά τα δύο χρόνια συνέλεξε ή κατέσχεσε με εφόδους στις κομβικής σημασίας υπηρεσίες υλικό, όπως το καταγραφικό των συνομιλιών από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), που τον οδήγησε να καταστήσει κατηγορούμενους και άλλα πρόσωπα, κυρίως από την Πυροσβεστική, πλην των πρώτων 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.