Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ... Ο Τσαβούσογλου θα θέσει ζήτημα μειονότητας & ΑΟΖ... Στη δημοσιότητα οι τουρκικές απαιτήσεις!

Στη δημοσιόητα έδωσαν οι Τούρκοι και συγκεκριμένα η εφημερίδα Σαμπάχ, για το τι θα περιλαμβάνεται στο ''μενού'' των απαιτήσε...





Στη δημοσιόητα έδωσαν οι Τούρκοι και συγκεκριμένα η εφημερίδα Σαμπάχ, για το τι θα περιλαμβάνεται στο ''μενού'' των απαιτήσεων από τον Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτός από το αίτημα για συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο του ΝΑΤΟ, φέρνει μαζί του και άλλα 7 ζητήματα για να θέσει στο τραπέζι με το Νίκο Δένδια, μεταξύ των οποίων Αιγαίο, ανατ. Μεσόγειο, Κύπρο, μειονότητα.

Συγκεκριμένα κατά σειρά τα 7 ζητήματα, όπως τα παραθέτει η «Σαμπάχ», είναι:

ΑΟΖ σε διαφιλονικούμενες περιοχές στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο
Υφαλοκρηπίδα
Αποτελέσματα συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη
Υποστήριξη Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις
Άσχημες πρακτικές της Ελλάδας κατά των μεταναστών και επαναπροωθήσεις
Ζητήματα της ‘τουρκικής’ μειονότητας στη δυτική Θράκη
Η πρόταση της Τουρκίας για διεθνή διάσκεψη για την ανατ. Μεσόγειο

Μιλώντας στη «Σαμπάχ», ο πρόεδρος της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης, Οζάν Αχμέτογλου είπε ότι «δεν είναι δυνατό να υπάρχει συνθήκη που να καθορίζει την εθνική ταυτότητα μιας κοινότητας που ζει σε μια περιοχή. Η Λωζάνη δεν συντάχθηκε για αυτό το σκοπό. Στη Λωζάνη, κι οι Έλληνες (Ρωμιοί) της Κωνσταντινούπολης αναφέρονται "ως μη μουσουλμάνοι", αλλά η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους αποκαλεί Έλληνες (Ρωμιούς), ακόμη και στις ταμπέλες των εκκλησιών τους γράφεται η λέξη "Ρωμιός"».

Με «στρατιά» δημοσιογράφων η επίσκεψη

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Άγκυρα για την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα την Κυριακή.

O Τσαβούσογλου θα προσγειωθεί το μεσημέρι της Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη και μαζί του θα βρίσκεται μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή. Θα επισκεφθεί την Κομοτηνή ενώ δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα για την επίσκεψή του στην Ξάνθη. Κατά την επίσκεψή του στη Θράκη, η οποία θα είναι ιδιωτική, θα έχει επαφές με μέλη της μειονότητας.

Το απόγευμα της Κυριακής θα μεταβεί στην Αθήνα για το ιδιωτικό δείπνο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Το πρωί της Δευτέρας μαζί με τον Νίκο Δένδια θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα ακολουθήσει η συνάντηση των διπλωματικών αποστολών των δύο χωρών στο υπουργείο Εξωτερικών και συνέντευξη Τύπου προς τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Τουρκίας χωρίς δημοσιογράφους. Το μεσημέρι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από Αθήνα για Άγκυρα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.