Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο «Χάρτης του Ισλάμ» στην Αυστρία προκαλεί διαμάχες και ανησυχίες

Οι ενέργειες της κυβέρνησης της Αυστρίας για τη σύνταξη ενός "χάρτη του πολιτικού Ισλάμ" για τον εντοπισμό τζαμιών και ισλαμικών ...





Οι ενέργειες της κυβέρνησης της Αυστρίας για τη σύνταξη ενός "χάρτη του πολιτικού Ισλάμ" για τον εντοπισμό τζαμιών και ισλαμικών θεσμών στην επικράτειά της προκάλεσαν διαμάχη με το επιχείρημα ότι συμβάλλουν στον στιγματισμό των μουσουλμάνων στη χώρα.

Ιστότοπος της αυστριακής κυβέρνησης έχει δημοσιεύσει για τη χώρα «Χάρτη του Ισλάμ», ο οποίος προσδιορίζει τα ονόματα και τις τοποθεσίες περισσότερων από 600 τζαμιών, ιδρυμάτων και ενώσεων, καθώς και αξιωματούχων και τους πιθανούς δεσμούς τους, και προετοιμάστηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βιέννης. και το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Πολιτικού Ισλάμ.




Αλλά αυτή η πρωτοβουλία ανησυχεί πολλούς Αυστριακούς Μουσουλμάνους, καθώς το Πράσινο Κόμμα, ένας εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό με το κεντροδεξιό κυβερνών κόμμα , κράτησε αποστάσεις από αυτήν.

Η Υπουργός Πολιτικής Ολοκλήρωσης, Σούζαν Ραμπ, τόνισε ότι ο σκοπός του χάρτη «δεν είναι να θέσει τους μουσουλμάνους εν γένει σε αμφιβολία», αλλά να «αντιμετωπίσει πολιτικές πεποιθήσεις, όχι θρησκευτικές».

Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων στην Αυστρία δήλωσε ότι ο χάρτης «δείχνει τη σαφή πρόθεση της κυβέρνησης να στιγματίσει όλους τους Μουσουλμάνους ως πιθανό κίνδυνο» και διαμαρτύρεται για «αύξηση του ρατσισμού ενάντια στους Μουσουλμάνους».

Από τότε που τρομοκράτες, όπως αναφέρει το Sky News Arabia, πραγματοποίησαν μια επίθεση σκοτώνοντας τέσσερα άτομα στη Βιέννη τον περασμένο Νοέμβριο, την πρώτη του είδους της που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία, έχει αναφερθεί αύξηση των λεκτικών και σωματικών επιθέσεων εναντίον μουσουλμάνων στη χώρα.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.