Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Βρόμικο παιχνίδι Ερντογάν στη Λιβύη με τις εκλογές διά των «Αδερφών»

Πολιτική εκτροπή με τις ευλογίες της Άγκυρας και με τις πλάτες των τουρκικών δυνάμεων και μισθοφόρων που παραμένουν στο λιβυκό έδαφος επιχ...

Πολιτική εκτροπή με τις ευλογίες της Άγκυρας και με τις πλάτες των τουρκικών δυνάμεων και μισθοφόρων που παραμένουν στο λιβυκό έδαφος επιχειρούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, υπονομεύοντας το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής εκλογών τον Δεκέμβριο του 2021, όπως έχει ορίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και έχουν συμφωνήσει οι πολιτικές δυνάμεις στη Λιβύη.



Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Με τη στήριξη της Τουρκίας οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι επιχειρούν να προβάλλουν προσκόμματα για τη ματαίωση των εκλογών. Τώρα ζητούν να προηγηθεί δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα και κατόπιν να γίνουν εκλογές ή ζητούν επίσης να υπάρξει τώρα απευθείας εκλογή του προέδρου της χώρας με καθολική ψηφοφορία και κατόπιν να γίνουν εκλογές.


Η διεθνής κοινότητα και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Γ. Κούμπις, προειδοποιούν ότι κάθε προσπάθεια για αναβολή ή ματαίωση των εκλογών θα πυροδοτήσει εντάσεις και θα απειλήσει συνολικά την πορεία ομαλοποίησης της κατάστασης στη Λιβύη μετά από μια δεκαετία καταστροφικού εμφυλίου.

Η εντολή που έχουν τόσο το υποστηριζόμενο από τον ΟΗΕ «Libyan Political Dialogue Forum (LPDF)» όσο και η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) και το Προεδρικό Συμβούλιο είναι να οδηγήσουν τη χώρα μέσα από αυτή τη μεταβατική περίοδο, σε εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου 2021. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.