Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέος εμπρησμός Ακάρ από Λιβύη: «Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της τουρκικής αντιπροσωπείας στη Λιβύη, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγ...





Στο πλαίσιο της επίσκεψης της τουρκικής αντιπροσωπείας στη Λιβύη, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Γκιουλέρ, συνάντησε αξιωματικούς του Στρατού της Λιβύης και προχώρησε σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε τόσο στο τουρκολιβυκό μνημόνιο και τις αξιώσεις της Άγκυρας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείο, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις μετά την άτυπη Πενταμερή του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Ο Άκαρ αρχικά δήλωσε ότι «υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις φιλικές και αδελφικές χώρες στο δίκαιο σκοπό τους, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους».


Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας απέναντι στο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Στη συνέχεια είπε ότι «η Τουρκία και η Λιβύη έχουν κοινή ιστορία και αξίες και η παρουσία του τουρκικού στρατού στη Λιβύη δικαιολογείται από την προστασία των δικαιωμάτων των αδελφών τους». Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε το ρόλο της χώρας του στα ζωτικής σημασίας συμφέροντα τους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, λέγοντας πως:

«Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του τουρκολιβυκού μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες. Οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει αυτή τη συμφωνία είναι μάταιες. Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με το διεθνές δίκαιο, την καλή γειτονία, τον διάλογο και τις ειρηνικές μεθόδους.»

Έπειτα, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις του Κυπριακού, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να επιτευχθούν αποτελέσματα από την επαναδιαπραγμάτευση των προτάσεων λύσης που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδειχθεί ανεπιτυχείς στην Κύπρο,γι’ αυτό και η λύση των δύο κρατών είναι πλέον η μοναδική βιώσιμη λύση. Έτσι, ζητούμενο είναι η ειρήνη, ο διάλογος και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο, υπάρχει μια γλώσσα διαρκούς πρόκλησης, κρίσης, έλλειψης σεβασμού και απειλών από την ελληνική πλευρά«.

Ακόμα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας φρόντισε να αφήσει αιχμές εναντίον της Δύσης επισημαίνοντας πως: «περιμένω από τρίτα μέρη να είναι αντικειμενικά σε θέματα που σχετίζονται με τους γείτονές μας. Περιμένω από αυτούς να προσεγγίσουν τα ζητήματα με λογικό τρόπο. Τους λέω ότι τα προβλήματα μεταξύ της Τουρκίας και η Ελλάδα δεν μετατρέπονται σε προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ».

Με πληροφορίες από: Trthaber / Φωτογραφίες Reuters

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.