Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία μετά το Ισραήλ και την Αυστρία βάζει στο στόχαστρο και τον Καναδά! Έδωσε απόρρητο υλικό και τεχνολογία στους Κούρδους;

Εκτιμάται από τις τουρκικές αρχές ασφαλείας ότι τα απενεργοποιημένα δεδομένα του drone, καθώς και οι κάρτες εγκεφάλου που μετέτρεψαν τα αερο...




Εκτιμάται από τις τουρκικές αρχές ασφαλείας ότι τα απενεργοποιημένα δεδομένα του drone, καθώς και οι κάρτες εγκεφάλου που μετέτρεψαν τα αεροσκάφη του PKK που είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε stealth, αποκτήθηκαν από τον Καναδά

Ηπροσπάθεια του ΡΚΚ να επιτεθεί στην 8η Διοίκηση της Βασικής Αεροπορικής Βάσης στο Ντιγιαρμπακίρ με δύο μοντέλα αεροπλάνων, κοινώς αυτοσχέδια drone, το προηγούμενο βράδυ εμποδίστηκε χάρη στην παρατηρητικότητα των στρατιωτών, τα προληπτικά μέτρα και το σχεδιασμό άμεσης αντίδρασης σε περίπτωση εναέριας προσβολής.

Αν και δεν σημειώθηκαν ζημιές ή θύματα στη βάση από την συγκεκριμένη επίθεση στο Ντιγιαρμπακίρ, η οποία είναι η κύρια βάση αεροπορικών επιχειρήσεων εναντίον του ΡΚΚ, τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν και η ετοιμότητα αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο.

Εκτιμάται από τις τουρκικές αρχές ασφαλείας ότι τα απενεργοποιημένα δεδομένα του drone, καθώς και οι κάρτες εγκεφάλου που μετέτρεψαν τα αεροσκάφη του PKK που είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε stealth, αποκτήθηκαν από τον Καναδά.

Το PKK υπέστη σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές πληροφοριών μεγάλες απώλειες από το ανώτερο προσωπικό του, χάρη στις συντονισμένες επιχειρήσεις των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων (TSK) και του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT).

Το PKK διαμόρφωσε την τακτική του ως απάντηση και άρχισε να επιτίθεται σε τουρκικές στρατιωτικές βάσεις με τη χρήση drone

Ανάλυση της επιχείρησης

Όπως ήταν φυσικό η επίθεση με drone του PKK στην αεροπορική τουρκική βάση αν και αποτράπηκε, τέθηκε στο μικροσκόπιο για ανάλυση από τους Τούρκους, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα εστιάζοντας στην τεχνική ανάλυση της όλης επιχείρησης, δηλαδή ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών των drone, καθώς και της τακτικής χρησιμοποίησης τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, έγινε κατανοητό ότι τα drone είχαν κάρτες εγκεφάλου πολλαπλών συχνοτήτων με ένα πολύ διαφορετικό και περίπλοκο σύστημα

Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτά από άλλα drone και jammers λόγω των πολλαπλών συχνοτήτων, οι κάρτες σε αυτά τα drones παραπέμπουν σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους σε Καναδική τεχνολογία.

Μετά από αυτό οι Τούρκοι εξετάζουν είτε την πιθανότητα το σύστημα αυτό να έχει παραχθεί στην Τουρκία ή ότι το PKK το έχει αποκτήσει από τον Καναδά.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι αυτά τα drone τα οποία είναι χρησιμοποιούν πολλαπλές συχνότητες, καθίστανται πολύ επικίνδυνα, ειδικά τη νύχτα.

Ως αποτέλεσμα λεπτομερών τεχνικών μελετών, άρχισαν να προσδιορίζονται οι συχνότητες απειλής στα drone που πέφτουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καναδάς, όπου οι τουρκικές υποψίες εντείνονται σε βάρος του, άρχισε να επιβάλλει εμπάργκο απαγορεύοντας την πώληση "φωτογραφικών μηχανών λέιζερ wescam", γνωστών ως "μάτια UAV / drone" που κατασκευάζονται από την Τουρκία, με την αιτιολογία ότι η χώρα χρησιμοποίησε αυτά με το Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο κατά των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ωστόσο, η κίνηση του Καναδά σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους κατέστη άσκοπη. Η Aselsan πέτυχε να παράγει το "Ηλεκτρο οπτικό σύστημα παρακολούθησης και ανίχνευσης στόχων-CATS", ένα από τα κρίσιμα υποσυστήματα των UAV / SİHAs, με εντελώς εγχώρια μέσα.

Ο τεχνικός διευθυντής της Baykar Defense, Selçuk Bayraktar, σχετικά με την απόφαση εμπάργκο του Καναδά, δήλωσε: "Τα UAV / SİHA του Καναδά δεν πούλησαν ένα αξεσουάρ / κάμερα που ονομάζεται ωφέλιμο φορτίο, το οποίο βάζουμε στα drone μας . Γνωστοποιούμε ότι ήδη έχει αναπτυχθεί, παραχθεί και τεθεί σε χρήση από τη χώρα μας, ακόμη και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό αυτό το εξάρτημα, δεν μας δημιουργεί κανένα πρόβλημα ».

Το PKK άρχισε πρόσφατα να χρησιμοποιεί συχνά μοντέλα αεροσκαφών και drone. Ωστόσο, όλες οι προσπάθειές του ήταν ανεπιτυχείς. Τέλος, στις 11 Μαΐου, το πρότυπο drone που χρησιμοποίησαν τρομοκράτες του ΡΚΚ για επίθεση στην περιοχή Μετίνα στο βόρειο Ιράκ καταρρίφθηκε με πολυβόλα.

Το PKK το οποίο επιχείρησε να επιτεθεί σε μικρές στρατιωτικές μονάδες με την ίδια μέθοδο στο παρελθόν, πιστεύεται ότι προσπάθησε να επιτεθεί σε μια μεγάλη αεροπορική βάση όπως αυτή του Ντιγιαρμπακίρ με μοντέλα αεροπλάνων για πρώτη φορά, προκειμένου να εκδικηθεί τον Σοφί Νουρετίν ο οποίος σκοτώθηκε από F-16 στο σπήλαιο όπου κρυβόταν.

Οι Καναδοί αξιωματούχοι δεν έχουν κάνει σχόλιο για το θέμα.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει πολλές διασυνοριακές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ με την πάροδο των ετών για την καταπολέμηση του ΡΚΚ, το οποίο διατηρεί βάσεις στην περιοχή.

Στην εκστρατεία διάρκειας άνω των 40 ετών εναντίον της Τουρκίας, το PKK που αναφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση ,ευθύνεται σύμφωνα με τους Τούρκους για το θάνατο τουλάχιστον 40.000 ανθρώπων.

Ωστόσο η Τουρκία δεν δίνει στη δημοσιότητα κανένα ανάλογο αριθμητικό στοιχείο, αναφορικά με τους νεκρούς, τραυματίες και διωχθέντες από τα χωριά-κωμοπόλεις και πόλεις Κούρδων πολιτών στη ΝΑ Τουρκία και το Β. Ιράκ, ως αποτέλεσμα των συνεχών επιχειρήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ)για το χρονικό διάστημα των τελευταίως 40 ετών.

Επισημαίνεται ότι ολόκληρα χωριά και κωμοπόλεις έχουν καταστραφεί στη ΝΑ Τουρκία, με τους κατοίκους τους να απομακρύνονται αναγκαστικά από τη γή τους ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων των ΤΕΔ, ενώ πάρα πολλοί Κούρδοι έχουν απαχθεί και εξαφανιστεί στη συνέχεια οριστικά.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.