Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χριστίνα Φλαμπούρη: Η μόνη Ελληνίδα που έχει ανέβει στις 7 κορυφές του κόσμου

Όλοι έχουμε μεγαλώσει με ιστορίες κατορθωμάτων, ιστορίες  που κατέρριψαν ρεκόρ και μας εκπλήσσουν κάθε φορά. Οι πρωταγωνιστές αυτών ήταν ...

Όλοι έχουμε μεγαλώσει με ιστορίες κατορθωμάτων, ιστορίες  που κατέρριψαν ρεκόρ και μας εκπλήσσουν κάθε φορά. Οι πρωταγωνιστές αυτών ήταν πάντοτε άνθρωποι αφοσιωμένοι στο συγκεκριμένο αντικείμενο, που γινόταν και ισόβιος σκοπός τους.

Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη να ζήσουμε την ζωή μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό και να κάνουμε πράγματα που μας γεμίζουν και μας κάνουν ευτυχισμένους… να ακολουθούμε τα δικά μας θέλω και να πασχίσουμε μέχρι να τα πετύχουμε, κρατώντας μέσα από την κάθε «διαδρομή» τις καλύτερες εμπειρίες και στιγμές.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός ανθρώπου που κάνει πράξη αυτό που αγαπάει και πετυχαίνει τους στόχους που θέτει κάθε φορά, κάνοντας στην άκρη φοβίες και ενδοιασμούς, είναι η συναρπαστική ιστορία της Χριστίνας Φλαμπούρη.


Στα 31 της χρόνια κατάφερε να ειναι μία από τις 70 γυναίκες παγκοσμίως που έχουν κατακτήσει και τις 7 κορυφές του κόσμου, έχοντας ολοκληρώσει το κορυφαίο ορειβατικό πρότζεκτ 7 Summits, που περιλαμβάνει την ανάβαση των επτά ψηλότερων κορυφών των επτά ηπείρων.


Ιδιαίτερα ταπεινή, ευγενική και πάντα χαμογελαστή, η Χριστίνα είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ζει στα δυτικά προάστια, εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία και επιστρέφει στην ορειβασία κάθε φορά που αισθάνεται έτοιμη σωματικά και ψυχολογικά για τον επόμενο στόχο της.


Για να γίνει, όμως, η πρώτη Ελληνίδα αλπινίστρια που κατάφερε να πατήσει το πόδι της στις επτά ψηλότερες κορυφές όλων των ηπείρων, μεταξύ των οποίων και το Έβερεστ, η Χριστίνα Φλαμπούρη δεν έκανε πίσω, δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί και χάραξε τη δική της μοναδική διαδρομή, η οποία θα μπορούσε άνετα να αποτελεί ένα πολύτιμο μάθημα ζωής.


Όλα ξεκίνησαν 7 χρόνια πριν, όταν βρέθηκε σε εκδρομή αναρρίχησης στη Χασιά. Στην αρχή δεν ολοκλήρωσε καμία διαδρομή, όμως μετά από λίγες ημέρες επέστρεψε για να προσπαθήσει ξανά, να ξεπεράσει τα όρια τους φόβους και τον ίδιο της τον εαυτό.

flabouri-2_

Για να πετύχει τους στόχους και τα όνειρά της είχε πρόγραμμα και μάλιστα αυστηρό. Ξυπνούσε χαράματα, έκανε πρωινή και βραδινή προπόνηση στην Πάρνηθα και στον Υμηττό, άλλαξε τον τρόπο ζωής της, φρόντισε την διατροφή της και όλα αυτά, για να ακολουθήσει το όνειρο της, να στραγγίξει τη δική της ζωή και να την ζήσει στο φουλ, κάνοντας αυτό που την συναρπάζει… την ορειβασία.


- Τον Ιούλιο του 2016 ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το Ελμπρούς (5.642 μ.) στη Ρωσία.


- Τον Φεβρουάριο του 2017ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Kιλιμάντζαρο (5.895 μ.) στην Τανζανία.


- Τον Ιούλιο του 2017 ανέβηκε στο Ντενάλι (6.190 μ.), στην Αλάσκα, την υψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής


- Τον Αύγουστο του 2018 ανέβηκε στην Πυραμίδα Κάρστενς(4.884 μ.) στην Παπούα, το ψηλότερο βουνό της Ωκεανίας


- Τον Δεκέμβριο του 2018 ανέβηκε στο όρος Ακονκάγκουα (6.192 μ.), στην Αργεντινή, την υψηλότερη κορυφή της Νότιας Αμερικής


- Τον Μάιο του 2019 πάτησε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ (8.848 μ.) στο Νεπάλ


- Τον Ιανουάριο του 2020 ανέβηκε στην κορυφή του όρους Βίνσεν (4.892 μ.), στην Ανταρκτική

Με την τελευταία αυτή ανάβαση, έγινε η πρώτη και η μόνη Ελληνίδα που κατάφερε να ολοκληρώσει το 7 Summits.


Η ίδια περιγράφει την εμπειρία της με την χαρακτηριστική απλότητα των ανθρώπων που έχουν φτάσει σε αυθεντικά συμπεράσματα έπειτα από συνθήκες που τους έφτασαν στα προσωπικά τους όρια και ακόμα πιο πέρα.

Flampouri

Υπάρχουν αποφάσεις που παίρνουμε και αλλάζει η ζωή μας για πάντα. Πώς ξεκίνησαν όλα;


Για μένα το 7 Summits ήταν κάτι παραπάνω από ορειβατικό project, ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα και επιβεβαίωσε την πεποίθηση μου ότι τα πάντα είναι δυνατά! Πριν 6 χρόνια δεν μπορούσα να σταθώ στην άκρη μιας πλαγιάς και τώρα… Άρα η συμβουλή μου είναι, για όποιον ονειρεύεται το 7 Summits ή οποιοδήποτε άλλο project, να το κυνηγήσει μέχρι να γίνει πραγματικότητα, εμένα μου άλλαξε τη ζωή. Με έκανε πιο ευτυχισμένη και “δυνατή”. Τα εμπόδια ίσως είναι πολλά, αλλά κάθε ένα που ξεπερνάς γίνεσαι πιο δυνατός!


Τι είναι αυτό που μένει κάθε φορά όταν ολοκληρώνεται ένα τόσο μεγάλο και επίπονο ταξίδι σε μια κορυφή του κόσμου;


-Υπήρχαν στιγμές μαγικές, αλλά και δύσκολες – η σωματική και η πνευματική κόπωση πολλές φορές ήταν μεγάλη, όμως αξίζει κάθε βήμα της διαδρομής - είναι υπέροχο να βάζεις στόχους και να τους πετυχαίνεις. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες έμαθα πως η καθημερινότητα μπορεί να σου δώσει πολλούς λόγους να είσαι ευτυχισμένος και να ζεις μια ζωή που την αγαπάς, για να γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να κρατάς αυτά που πραγματικά έχουν αξία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.