Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρήτη: Κρίσιμες ώρες για τη 44χρονη που έπαθε θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Περαιτέρω επιδείνωση παρουσιάζει, δυστυχώς, η υγεία της 44χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ, με θρόμβωση και αιμάτω...





Περαιτέρω επιδείνωση παρουσιάζει, δυστυχώς, η υγεία της 44χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ, με θρόμβωση και αιμάτωμα στο κεφάλι, 15 ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Astrazeneca κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η 44χρονη της οποίας η αξονική τομογραφία έδειξε το απόγευμα της Παρασκευής (21.05.2021) ένα μεγάλωμα αιμάτωμα στο κεφάλι, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε έκτακτο χειρουργείο για να αντιμετωπιστεί αυτή η νέα επιδείνωση της υγείας της.

«Είναι ένα χειρουργείο κρίσιμο, το οποίο μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα, ένα χειρουργείο που κρίθηκε απαραίτητο μετά και από αυτή τη νέα κακή εξέλιξη. Πήραμε την απόφαση με δεδομένο το αποτέλεσμα της αξονικής τομογραφίας και το γεγονός ότι η ασθενής βρισκόταν ήδη στη ΜΕΘ» είπε στο newsit.gr ο κ. Χαλκιαδάκης, για την πορεία της υγείας της 44χρονής. H ασθενής βρίσκεται στο χειρουργείο προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση παροχέτευσης αιματώματος.
Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως η 44χρονη μητέρα 3 παιδιών, είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca πριν από 15 ημέρες. Περίπου μια εβδομάδα μετά, παρουσίασε θρομβοπενία και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Βενιζέλειο, ωστόσο όταν εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, πριν από δύο ημέρες. Την επόμενη ημέρα της μεταφοράς της εκεί, παρουσίασε και εγκεφαλική αιμορραγία σημαίνοντας «συναγερμό» στο ιατρικό προσωπικό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Στο ερώτημα, για τον αν το ιστορικό της 44χρονης γυναίκας περιλαμβάνει κάποιο εύρημα που διερευνούν οι γιατροί, ο κος Χαλκιαδάκης είπε νωρίτερα στο newsit.gr πως αυτό δεν δείχνει κάτι για την ώρα και πως ούτε η ίδια η ασθενής έχει αναφέρει κάτι. Την ίδια στιγμή, ούτε προδιαθεσικούς παράγοντες για θρόμβωση φαίνεται να είχε η συγκεκριμένη ασθενής. Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου: «H γυναίκα δεν έπασχε από κάποιο νόσημα και μέχρι τη θρόμβωση ήταν απόλυτα υγιής. Όταν ήρθε από το Βενιζέλειο και την είδα, ήταν καλά, και καλά ήταν και το επόμενο πρωί μέχρι τις 11.00. Ξαφνικά εμφανίστηκε αυτή η ραγδαία επιδείνωση της υγείας της».

Τέλος, όσον αφορά στο συσχετισμό του προβλήματος που αντιμετωπίζει η ασθενής με το εμβόλιο της Astrazeneca, o κος Χαλκιαδάκης σημείωσε τα εξής: «Ως γιατρός χρειάζομαι αποδείξεις και τεκμήρια για να μιλήσω μετά βεβαιότητας για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Αυτό που επιβεβαιώνω, είναι ότι είμαστε σε στενή επαφή με τους αρμόδιους στην Αθήνα για τις εξετάσεις της 44χρονης και για κάθε τι νεότερο που προκύπτει από αυτές. Όπως πάντως έμαθα από το Βενιζέλειο προχθές, έχει ανοιχθεί κίτρινη κάρτα για το περιστατικό της στον ΕΟΦ».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.