Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όλα τα εμβόλια στους 30-34 ετών από σήμερα Σάββατο 29/05

Ολόκληρη η… γκάμα των εμβολίων κατά του κορονοϊού θα είναι διαθέσιμη σε λίγες ώρες και για τους 30άρηδες. Όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση τ...

Ολόκληρη η… γκάμα των εμβολίων κατά του κορονοϊού θα είναι διαθέσιμη σε λίγες ώρες και για τους 30άρηδες.

Όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Τετάρτης, 26.05.2021, ο Βασίλης Κικίλιας, η ηλικιακή ομάδα των 30 ως 34 ετών θα μπορούν από το πρωί του Σαββάτου, 29 Μαΐου να επιλέξουν μεταξύ των σκευασμάτων της Pfizer, της Moderna, της Astrazeneca και της Johnson & Johnson.


Η επιχείρηση “Ελευθερία” συνεχίζεται στην Ελλάδα με γοργούς ρυθμούς, καθώς πάνω από 5,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε όλη την Ελλάδα.

Περί τις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού σταδιακά και για τους 30 ετών και κάτω, ενώ μετά και το «πράσινο φως» του EMA για το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να «τρέξουν» και στη χώρα μας.



Στην ενημέρωση, πάντως, της Παρασκευής, 28.05.2021, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ερωτηθείς για την έγκριση αυτή, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.


Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.


Έχουμε… δρόμο ακόμα για την κανονικότητα

Σημαντική μείωση παρουσιάζει ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια και η πίεση στο Σύστημα Υγείας συνεχίζει να αποκλιμακώνεται σταθερά, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.


Ο αριθμός των νέων εισαγωγών συνεχίζει να μειώνεται, ενώ τα εξιτήρια ασθενών παραμένουν περισσότερα από τις εισαγωγές. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 13%. Ο αριθμός των διαγνώσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε, σε ποσοστό 16%, και ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν με την νόσο μειώθηκε σε ποσοστό 16%.


Click4more: Κορονοϊός: Σε πτωτική τροχιά τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Η κατανομή των μολύνσεων ανά περιφέρεια


Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ραντεβού μας με την επόμενη μέρα περνάει μέσα από τον εμβολιασμό. Μίλησε επίσης για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς ναι μεν ο καιρός βοηθάει κατά 20% στη μείωση της μετάδοσης του ιού, ωστόσο δεν είμαστε ακόμα σε σημείο χαλάρωσης.


«Δεν είμαστε σε θέση ακόμα να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως για μερικούς ακόμα μήνες θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε τις μάσκες, να προσέχουμε και να κάνουμε self tests, αλλά βεβαίως και να συνεχιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται ο μαζικός εμβολιασμός.


Σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-test, μέχρι σήμερα περισσότερες από 18 εκατομμύρια συσκευές self-test έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια πολίτες. Σχεδόν 12,2 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, είναι 25.179.

«Δεν είμαστε σε θέση ακόμα να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα», τόνισε στην συνέχεια, λέγοντας πως για μερικούς ακόμα μήνες θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε τις μάσκες, να προσέχουμε και να κάνουμε self tests, αλλά βεβαίως και να συνεχιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται ο μαζικός εμβολιασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.