Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα τμήματα που μετονομάζονται, τι αλλάζει στην κατάταξη Σχολών από το 2022

Σε μετονομασία τμημάτων που θα ισχύσει από τις Πανελλήνιες 2021, αλλά και σε αλλαγές στην κατάταξη των Σχολών, που θα είναι προσβάσιμες απ...

Σε μετονομασία τμημάτων που θα ισχύσει από τις Πανελλήνιες 2021, αλλά και σε αλλαγές στην κατάταξη των Σχολών, που θα είναι προσβάσιμες από περισσότερα Επιστημονικά Πεδία του νέου σχολικού έτους (2021-2022), ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά από σχετική τροποποιητική απόφαση. Όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι.


Πιο αναλυτικά, την Τρίτη (25/05), η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπέγραψε τροποποιητική απόφαση που αφορά την κατάταξη Σχολών σε Επιστημονικά Πεδία, καθώς και τις μετονομασίες τμημάτων. Όσον αφορά στη νέα κατάταξη ορισμένων σχολών σε Επιστημονικά Πεδία, θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος και άρα από τις Πανελλήνιες 2022. Οι μετονομασίες ορισμένων σχολών θα ισχύσουν από το τρέχον σχολικό έτος, όπότε από τις Πανελλήνιες 2021.


Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μετονομάζονται:


το τμήμα «Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας (Θεσσαλονίκη)-ΑΠΘ» σε «Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού ΑΠΘ 3»,

το «Στρατολογικό-Στρατ. Νομ. Συμβ. (ΣΣΑΣ) Θες/νίκη-Στρατ. Σχολές» σε «Νομικό (ΣΑΑΣ) Θες/νίκη Στρατ. Σχολές»,

το τμήμα «Σχολή Ανθυποπυραγών-Σ.Π.Α.» σε «Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικής Ακαδημίας Σ.Π.Α.», και

το τμήμα «Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας (Αθήνα)- Χαροκόπειο», σε «Οικιακής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης (Αθήνα) Χαροκόπειο».

Παράλληλα, από την επόμενη χρονιά, δηλαδή από το 2022, τα τμήματα «Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων (Ψαχνά Ευβοίας) ΕΚΠΑ» και «Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής (Πειραιάς) Παν. Πειραιά» στην κατηγορία «Πανεπιστήμια» και «Ικάρων (ΣΙ) Μετεωρολόγων (ΜΤ)» και «Ικάρων (ΣΙ) Έρευνας Πληροφορικής (ΕΠ)» υπό τον τίτλο «Στρατιωτικές Σχολές» θα είναι προσβάσιμα και στο «Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών».


Επιπλέον, τα τμήματα... ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.