Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: 100% αποτελεσματικό και ασφαλές το εμβόλιο της Moderna για εφήβους

Το εμβόλιο COVID-19 της Moderna αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών και δεν έδειξε κανένα νέο ή σημαντικό πρόβλημα ασ...

Το εμβόλιο COVID-19 της Moderna αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών και δεν έδειξε κανένα νέο ή σημαντικό πρόβλημα ασφάλειας σε μια κλινική δοκιμή. 


Η Moderna της οποίας το εμβόλιο έχει εγκριθεί για ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω, δήλωσε ότι θα υποβάλει τα ευρήματα της μελέτης της στον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και σε άλλους ρυθμιστικούς φορείς για έγκριση έκτακτης ανάγκης στις αρχές Ιουνίου. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ χρειάστηκαν περίπου ένα μήνα για να επανεξετάσουν μια παρόμοια μελέτη από την Pfizer, η οποία εγκρίθηκε για ηλικίες 12-15 στις 10 Μαΐου. Εάν η Moderna έχει την ίδια μεταχείριση, η έγκρισή της θα έρθει στις αρχές Ιουλίου.


Τα περισσότερα παιδιά με COVID-19 εμφανίζουν μόνο ήπια συμπτώματα ή καθόλου συμπτώματα. Ωστόσο, έχουν έστω και μικρό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Ο ευρύς εμβολιασμός των ηλικιών 12 έως 18 θα μπορούσε να επιτρέψει στα αμερικανικά σχολεία και τους καλοκαιρινούς καταυλισμούς να χαλαρώσουν τα μέτρα κάλυψης και κοινωνικής απόστασης που προτείνει το CDC.


Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών

Η δοκιμή της Moderna αξιολόγησε το εμβόλιο σε 3.732 εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών, εκ των οποίων τα δύο τρίτα έλαβαν το εμβόλιο και το ένα τρίτο από αυτούς έλαβαν εικονικό φάρμακο. Ο κύριος στόχος ήταν να παραχθεί μια ανοσοαπόκριση ισοδύναμη με αυτήν που παρατηρήθηκε στη μεγάλη δοκιμή της εταιρείας, φάσης 3, σε ενήλικες, η οποία ήταν 94,1% αποτελεσματική στην πρόληψη της COVID-19.


Δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία περίπτωση COVID-19 στην ομάδα εμβολίων σε σύγκριση με 4 περιπτώσεις στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Επομένως, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έφτασε το 100%.


Χρησιμοποιώντας έναν ορισμό κρούσματος από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το οποίο απαιτεί μόνο 1 σύμπτωμα COVID-19, το εμβόλιο βρέθηκε να είναι 93% αποτελεσματικό, υποδηλώνοντας ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι προστατευτικό για περιπτώσεις με ήπια συμπτώματα, δήλωσε η εταιρεία.


Ασφαλές το εμβόλιο της Moderna για τους εφήβους

Οι ερευνητές δεν εντόπισαν κανένα πρόβλημα ασφάλειας. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη δεύτερη δόση ήταν πονοκέφαλος, κόπωση, πόνοι στο σώμα και ρίγη.


Η εταιρεία είπε ότι εξακολουθεί να συγκεντρώνει δεδομένα ασφαλείας. Όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη θα παρακολουθούνται για 12 μήνες μετά τη δεύτερη δόση τους για τον προσδιορισμό της μακροπρόθεσμης προστασίας και ασφάλειας.


Η Moderna δήλωσε ότι σκοπεύει να υποβάλει τα δεδομένα σε μια δημοσίευση από ομοτίμους. Η εταιρεία δοκιμάζει επί του παρόντος το εμβόλιό της σε παιδιά ηλικίας έως 6 μηνών. Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί επίσης για χρήση σε νεαρούς εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών στον Καναδά και την Αλγερία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.