Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18 και άνω - Ποιο εμβόλιο θα κάνουν

Η παράδοση της νέας παρτίδας των εμβολίων της «Johnson&Johnson» στην Ελλάδα, είχε ως αποτέλεσμα και το άνοιγμα ραντεβού στο emvolio.go...

Η παράδοση της νέας παρτίδας των εμβολίων της «Johnson&Johnson» στην Ελλάδα, είχε ως αποτέλεσμα και το άνοιγμα ραντεβού στο emvolio.gov.gr, για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 29 ετών, όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικές ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο οι συγκεκριμένες ηλικίες και εκτός των νησιών


Όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Υγείας το βράδυ της Παρασκευής (28/05), η συγκεκριμένη εταιρεία προχωρεί στην παράδοση 150.000 δόσεων με το εμβόλιο της, τις οποίες επρόκειτο να παραδώσει την Τετάρτη (02/06).


Έτσι, οι τελευταίες εξελίξεις, επιτρέπουν το άνοιγμα του εμβολιασμού και στις νεότερες ηλικίες με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού των ηλικιών 18 ετών και άνω.


Σημειώνεται πως για τις συγκεκριμένες ηλικίες είχε ήδη ανοίξει η πλατφόρμα, αλλά για πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά (ο εμβολιασμός γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson), με βάση την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία».


Δεύτερη ευκαιρία: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34 με όλα τα εμβόλια διαθέσιμα

Όπως ανακοίνωσε ήδη στην ενημέρωση της Τετάρτης, 26.05.2021, ο Βασίλης Κικίλιας, η ηλικιακή ομάδα των 30 ως 34 ετών θα μπορούν από το πρωί του Σαββάτου, 29 Μαΐου να επιλέξουν μεταξύ των σκευασμάτων της Pfizer, της Moderna, της Astrazeneca και της Johnson & Johnson.


Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τις ηλικίες 35 - 39 άνοιξε από την Τετάρτη με ρεκόρ εμβολιασμών.


Ο υπουργός μιλώντας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα σημείωσε πως η χώρα μας βρίσκεται στην 5η θέση στους εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Παράλληα στις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού σταδιακά και για τους 30 ετών και κάτω, ενώ μετά και το «πράσινο φως» του EMA για το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να «τρέξουν» και στη χώρα μας.


Στην ενημέρωση, πάντως, της Παρασκευής, 28.05.2021, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ερωτηθείς για την έγκριση αυτή, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.


Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.