Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άρχισε ο εφοδιασμός των φαρμακείων με self test – Τα πρώτα θα δοθούν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

«Κλειδωμένα» τα υπόλοιπα ΑΜΚΑ - Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους πολίτες σε υπεύθυνη χρήση Ξεκίνησε ο εφοδιασμός των φαρμακείων μ...







«Κλειδωμένα» τα υπόλοιπα ΑΜΚΑ - Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους πολίτες σε υπεύθυνη χρήση

Ξεκίνησε ο εφοδιασμός των φαρμακείων με self test και έως το τέλος της εβδομάδας τα 11.000 φαρμακεία όλης της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας.

Τα κιτ για τα ανήλικα τέκνα τα παραλαμβάνουν οι γονείς ή οι νόμιμοι κηδεμόνες τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) διευκρινίζει ότι τα άλλα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά» και επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθειά των self test. Επίσης απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες-δικαιούχους να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία για λόγους εύρυθμης λειτουργίας, για λόγους Δημόσιας Υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους, προγραμματίζοντας την προμήθεια των self tests σε ώρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά.

Η χρήση των self test δεν αποτελεί τη λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά ένα μικρό βήμα για τον πιθανό εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων. Υπερτερεί ο ευρύς έλεγχος του πληθυσμού με rapid test και PCR, τονίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και καλεί τους πολίτες να κάνουν υπεύθυνη χρήση και στη συνέχεια να δηλώνουν το ακριβές αποτέλεσμα.Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Κάντε υπεύθυνη χρήση

Προσθέτει ότι η διαδικασία του αυτοελέγχου για να αποδώσει προϋποθέτει σωστή δειγματοληψία και χρήση των αποτελεσμάτων και αναφέρει ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας είναι πρόθυμος να βοηθήσει κάθε πολίτη ή ασθενή.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπογραμμίζει επίσης ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από την ευρεία χρήση των self test και επισημαίνει:

«Δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες. Ως συνέπεια αυτού μπορεί να έχουμε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και αύξηση της διασποράς του ιού.

Η καταγραφή των αποτελεσμάτων από τους πολίτες θα πρέπει να είναι ειλικρινής, ώστε να μην προκύψει εσφαλμένη ή μη ενημέρωση του εθνικού μητρώου covid-19, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη διασπορά της νόσου.

Η διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων από τη διαδικασία του αυτοελέγχου, θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε.

Η διαχείριση και η επιτήρηση της νόσου covid-19 μέσω των τεστ διάγνωσης, καθορίζεται από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, απαιτεί πιστοποιημένο προσωπικό (ιατρούς και νοσηλευτές) και σαφές πλαίσιο προδιαγραφών» σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.