Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καθαγιάστηκε στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το Αβύθιστο Rafnar 1100 του Λιμενικού...

Καθαγιάστηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολη, το νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το αβύθιστο Rafnar 1100, παρουσία του μητροπ...




Καθαγιάστηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολη, το νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το αβύθιστο Rafnar 1100, παρουσία του μητροπολίτη κ. Άνθιμου, του αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτροβιτς, προέδρου του Ο.Λ.Α, διευθύνων σύμβουλο του ΟΛΑ, Κκτή 12ης Μ/Κ Μεραρχίας, διοικητή Αστυνομίας αλλά και άλλων ανώτατων αξιωματικών!

Τα Rafnar 1100 αποτελούν ταχύπλοα ειδικών αποστολών, με ειδική σχεδίαση που τα καθιστά αυτο-ανατρεπόμενα, παντός καιρού και αβύθιστο.


Παραδόθηκε στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης μετά από δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στις 9/4/2021 δείτε σχετικό άρθρο ΕΔΩ.


Πρόκειται για το ΠΛΣ 1055 σκάφος, τύπου Rafnar 1100 Gabin, μήκους 11,5 μέτρων, με μέγιστη ταχύτητα ανω των 50 κόμβων. Φέρει θωράκιση στη καμπίνα διακυβέρνησης σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ.

Διαθέτει δύο εξωλέμβιους κινητήρες Mercury των 450 ίππων ο καθένας, θερμική κάμερα της FLIR, ραντάρ πλοήγησης της Simrad, σύστημα διοίκησης και ελέγχου καθώς και κάμερα ημέρας/ νύχτας τύπου MOHOC.

Ο οπλισμός αποτελείται από ένα πολυβόλο διαμετρήματος των 12,7mm στη πλώρη του σκάφους επί ειδικής βάσης. Η καμπίνα του μπορεί να γίνει και ασθενοφόρο. Είναι Ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής. Αποτελεί δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ».


Έτσι, το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης, έχει στη διάθεσή του ένα ταχύπλοο ειδικών αποστολών, το οποίο με την ειδική του σχεδίαση, το καθιστά αυτο-ανατρεπόμενο, παντός καιρού και αβύθιστο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λιμενικού ο οποίος τον είχε διαβεβαιώσει ότι το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης θα αποκτήσει ένα φουσκωτό σκάφος τύπου RAFNAR, που αποτελεί δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και θα διατεθεί για τις ανάγκες του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης





---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.