Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κι από αυτά θέλουμε... Γαλλική αντεπίθεση: Το άρμα μάχης MGCS γίνεται ανίκητο

  Οι κατασκευαστικές εταιρίες οπλικών συστημάτων, δεν σταματούν να καταβάλλουν προσπάθειες, εκσυγχρονισμού και τελειοποίησης των όπλων που...

 





Οι κατασκευαστικές εταιρίες οπλικών συστημάτων, δεν σταματούν να καταβάλλουν προσπάθειες, εκσυγχρονισμού και τελειοποίησης των όπλων που παράγουν. Με τα δεδομένα και την εμπειρία που αποκτούν από τα διάφορα πεδία μάχης, αναλύουν δεδομένα και αστοχίες και βελτιώνουν την απόδοσή τους.

Η γαλλική εταιρεία Nexter, παρουσίασε την ιδέα εξοπλισμού για το άρμα μάχης MGCS. Η ιδέα έχει σχεδιαστεί, "για να αυξήσει τις πιθανότητες να κερδίσει μια μάχη από την αρχή" πυροβολώντας ταχύτερα, μακρύτερα και πιο καταστροφικά, διασφαλίζοντας ότι ο στόχος έχει εξουδετερωθεί από την πρώτη βολή.

Η Nexter παρουσίασε το Autoloaded και SCALable Outperforming GuN, ASCALON). Δεδομένου ότι αναμένεται επανάληψη των έντονων συγκρούσεων τις επόμενες δεκαετίες, το MGCS και τα συγκρίσιμα συστήματα, χρειάζονται ένα όπλο αυξημένου διαμετρήματος βασιζόμενη, στην εμπειρία με το κανόνι smoothbore 120mm αυτόματου φορτωτή για το άρμα μάχης LECLERC και την εσωτερική ανάπτυξη πυρομαχικών (συμπεριλαμβανομένου του τηλεσκοπικού).

Η ιδέα θέτει τα θεμέλια για το μελλοντικό ευρωπαϊκό πρότυπο, για όπλα και πυρομαχικά MBT. Ταυτόχρονα, βασίζεται στην προηγούμενη εμπειρία συνεργασίας με συμμάχους. Για παράδειγμα, ως μέρος της εργασίας στη δεκαετία του 1990, σε ένα όπλο 140 mm στο πλαίσιο του προγράμματος Future Tank Main Armament . Οι συμμετέχοντες εκείνη την εποχή ήταν, η Γερμανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ.


Το Nexter απαριθμεί πέντε διακριτικά χαρακτηριστικά του βασικού οπλικού συστήματος:
Αυξημένη σειρά πυρομαχικών χάρη στο μεγαλύτερο διαμέτρημα. Διάφορα μήκη πυρήνα για προσαρμογή στο φάσμα στόχου. Καθοδηγούμενα πυρομαχικά ικανά να χτυπήσουν στόχους έξω από το οπτικό πεδίο.

Συμπαγής πυρομαχικά με μέγιστο μήκος 130 εκ. Τηλεσκοπικά πυρομαχικά με βλήμα εντελώς μέσα στο μανίκι.

Αυξημένη ισχύς χάρη στον βελτιστοποιημένο θάλαμο φόρτωσης. Με σχεδόν σταθερό επίπεδο εσωτερικής πίεσης στο ρύγχος, διατίθενται έως και 10 MJ με δυναμικό ανάπτυξης έως και 13 MJ.
Μια καμπύλη ελεγχόμενης πίεσης και ένα νέο φρένο ρύγχους, μειώνουν τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις στο περιβάλλον που βρίσκονται κοντά στο πιστόλι. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο για πεζούς σε κοινές μάχες, ειδικά σε αστικά περιβάλλοντα.

Η ελεγχόμενη ώθηση πυροδότησης, μειώνει την ανάκρουση και την επιτάχυνση. Αυτό επιτρέπει στο σύστημα να ενσωματωθεί σε πλατφόρμες βάρους κάτω των 50 τόνων.

Το σύστημα, αναμένεται να είναι πλήρως τεχνικά διαθέσιμο έως το 2025. Στο τέλος του 2022, στο πλαίσιο του έργου MGCS, αναμένεται μια απόφαση σχετικά με τον κύριο εξοπλισμό του κύριου επίγειου συστήματος μάχης. Η φάση επίδειξης τεχνολογίας έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως το 2024.

Τον Μάρτιο του 2021, η γερμανική εταιρία Rheinmetall, παρουσίασε την έκδοση του βασικού οπλικού συστήματος για το MGCS, με βάση ένα κανονικό κανόνι 130 mm. Οι μηχανικοί της εταιρίας, υποστηρίζουν ότι το διαμέτρημα δεν είναι κρίσιμο για την αποτελεσματικότητα της ιδέας και έχουν υποβάλλει αίτηση, για τη φάση επίδειξης τεχνολογίας για το MGCS. pentapostagma.gr/


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.