Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Fitch: Μεγάλο, αλλά βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Μεγάλο μεν, βιώσιμο δε, θεωρεί ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με ανάλυση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Σύ...




Μεγάλο μεν, βιώσιμο δε, θεωρεί ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με ανάλυση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.



Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το ελληνικό χρέος αυξήθηκε στο 207% του ΑΕΠ στο τέλος του 2020, από 181% το 2019 και θα μειωθεί στο 193% μέχρι το 2022. Ωστόσο, αν και ο όγκος του ελληνικού χρέους θα παραμείνει υψηλός για πολύ καιρό, η βιωσιμότητα του χρέους στηρίζεται από πολλούς παράγοντες.

Κατά τον οίκο αξιολόγησης, το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους ανήκει στον επίσημο τομέα, σημαίνει πως τα κόστη εξυπηρέτησης του χρέους είναι και θα παραμείνουν χαμηλά.

Ο λόγος των πληρωμών τόκων προς τα έσοδα τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι από τους χαμηλότερους μεταξύ των κρατών που αξιολογούνται με «BB», ενώ οι μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος θα παραμείνουν κάτω του 15% του ΑΕΠ σε ορίζοντα δεκαετίας.

Η Fitch αναφέρει πως θα μπορούσε να προχωρήσει σε αναβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης, εάν το χρέος επέστρεφε σε σταθερά καθοδική πορεία από το 2021. Ωστόσο, διευκρινίζει πως η συνεχιζόμενη χρηματοοικονομική ευελιξία που παρέχει η ΕΚΤ έχει ήδη συνυπολογιστεί στην εκτίμηση του οίκου και δεν θα οδηγήσει από μόνη της σε θετική αξιολόγηση της χώρας.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.