Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

FCAS: Το ευρωπαϊκό stealth μαχητικό νέας γενιάς θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα των Rafale

Νέες πληροφορίες δημοσιεύθηκαν αναφορικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα FCAS (Future Combat Air System) που έχουν θέσει σε ισχύ η Γαλλία, η Γε...







Νέες πληροφορίες δημοσιεύθηκαν αναφορικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα FCAS (Future Combat Air System) που έχουν θέσει σε ισχύ η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία για τη δημιουργία του stealth ευρωπαϊκού μαχητικού αεροσκάφους νέας γενιάς (Next Generation Fighter).

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Tribune, μετά τη λύση στο «αδιέξοδο» που είχαν βρεθεί οι εταιρείες Dassault και Airbus και που είχε ως αποτέλεσμα το «πάγωμα» του προγράμματος, νέα στοιχεία έγιναν γνωστά για τη συμμετοχή της γαλλικής εταιρείας Safran, η οποία κατασκευάζει τους κινητήρες των μαχητικών αεροσκαφών 4++ γενιάς Rafale.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, οι κινητήρες τύπου M88 που κατασκευάζει η Safran αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στο νέο ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφος στην αρχική του φάση ανάπτυξης, έπειτα από συμφωνία της γαλλικής εταιρείας με τη γερμανική εταιρεία MTU, που επίσης ειδικεύεται στην κατασκευή κινητήρων.



Οι δύο εταιρείες, που εκπροσωπούν αντίστοιχα τα γαλλικά και γερμανικά συμφέροντα, συμφώνησαν το Νοέμβριο του 2019 πως η γαλλική εταιρεία θα αναλάβει το έργο στην πρώτη φάση, ενώ αποφάσισαν σε ισομερή διαμοιρασμό των εργασιών.

Υπενθυμίζεται πως μετά και την πρόσφατη συμφωνία Airbus και Dassault, οι πολιτικές συνομιλίες μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας θα επαναληφθούν, προκειμένου να προχωρήσει ξανά το πρόγραμμα ανάπτυξης του αεροσκάφους FCAS, το οποίο ωστόσο θα συνοδεύεται και από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που θα εξειδικεύονται σε εύρος αποστολών και θα έχουν την ικανότητα να μοιράζονται πληροφορίες και δεδομένα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος με το stealth μαχητικό.


Το πρόγραμμα FCAS (Future Combat Air System) θα κοστίζει μεταξύ 60 και 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ κάποιοι αναφέρουν και το ποσό των 120 δισεκατομμυρίων. Σε κάθε περίπτωση, το αεροσκάφος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το 2040, με στόχο να αντικαταστήσει τα μαχητικά Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας και τα Eurofighter Typhoon της γερμανικής και ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από: Defenseworld / Φωτογραφία αρχείου Reuters

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.