Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το μεγάλο χακάρισμα στο Facebοok: Πώς θα καταλάβετε αν έχουν εισβάλει στον λογαριασμό σας

Χακάρισμα σε πάνω από μισό δισεκατομμύριο λογαριασμούς στο Facebook το περασμένο Σαββατοκύριακο Ονοματεπώνυμα, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομ...



Χακάρισμα σε πάνω από μισό δισεκατομμύριο λογαριασμούς στο Facebook το περασμένο Σαββατοκύριακο

Ονοματεπώνυμα, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις κλπ διέρρευσαν μετά από χακάρισμα σε πάνω από μισό δισεκατομμύριο λογαριασμούς στο Facebook, όπως αποκάλυψαν ειδικοί κυβερνοασφάλειας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, ένα άλλο site, το haveibeenpwned.com, κάνει απλή υπόθεση να ανακαλύψει κάποιος αν έχει πέσει θύμα hacers, βάζοντας μόνο το e-mail του. Για την ώρα, απλώς ελέγχει αν το e-mail που βάζει κάποιος είναι μεταξύ αυτών που υποκλάπηκαν.

Όπως αναφέρει το CNN, από τους 533 εκατ. λογαριασμούς στο Facebook μόνο τα 2,5 εκατ. περιελάμβαν e-mail στα υποκλαπέντα στοιχεία. Άρα έχετε κάτω από 50% πιθανότητες να εμφανιστείτε σε αυτό το site, αν και έχετε 20% πιθανότητα να έχετε χακαριστεί αν έχετε λογαριασμό στο Facebook.


O δημιουργός του HaveIBeenPwned και ειδικός ασφαλείας, Τρόι Χαντ, ανέφερε στο Twitter ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει και αριθμούς τηλεφώνου.


«Η βασική αξία των στοιχείων είναι ο συσχετισμός των τηλεφωνικών αριθμών με ταυτότητες. Κι ενώ κάθε λογαριασμός περιελάμβανε τηλεφωνικό αριθμό μόνο 2,5 εκατ. περιείχαν ηλεκτρονική διεύθυνση», αναφέρει ο Χαντ.


Αν και τα στοιχεία είναι από το 2019, μπορεί να εξακολουθούν να έχουν αξία για τους hacer και τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.


Σε κάθε περίπτωση η Facebook δεν απάντησε σε ερώτημα του CNN αν θα δημιουργήσει έναν τρόπο για να διαπιστώσει κανείς αν διέρρευσαν τα στοιχεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.