Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με πρωτοβουλία Σκρέκα επιστολή οκτώ κρατών στην Κομισιόν για τη σημασία του EastMed

Με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, οι υπουργοί Ενέργειας οκτώ κρατών της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής ...






Με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, οι υπουργοί Ενέργειας οκτώ κρατών της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, έστειλαν κοινή επιστολή στην Ευρωπαία Επίτροπο Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, προκειμένου να υπογραμμίσουν τη σημασία του αγωγού φυσικού αερίου East Med για την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και τη σταθερότητα της ενεργειακής τους μετάβασης.

Για πρώτη φορά και άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ενεργειακής Κοινότητας εκφράζουν επισήμως και έναντι της Ε.Ε. τη στήριξη τους για τον East Med, εκτός από όσα ήδη συνομολόγησαν τη διακυβερνητική συμφωνία για το έργο που υπογράφηκε στο Ζάππειο τον Ιανουάριο του 2020.

Στην επιστολή, που υπογράφεται από τους υπουργούς Ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο αγωγός East Med και οι πιθανές επεκτάσεις του με την αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα, μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού φυσικού αερίου στην περιοχή.

»Ως εκ τούτου, οι υπουργοί ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεχίσει να επιδεικνύει ενδιαφέρον και έμπρακτη υποστήριξη για την υλοποίηση του έργου».

Η σύνταξη και αποστολή της κοινής επιστολής πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια πολυμερούς τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Ενέργειας επτά κρατών στις 28 Ιανουαρίου 2021, η οποία συνεκλήθη με πρωτοβουλία του υπουργού Ενέργειας του Ισραήλ, Γιουβάλ Στάινιτζ.

Στην τηλεδιάσκεψη, οι υπουργοί Ενέργειας συμφώνησαν στη σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή ειδικών για να αξιολογήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των δυνητικών εξαγωγών φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.