Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Κιλιντσάρογλου «σφυροκοπά» τον Ερντογάν – «Αντί λιοντάρι, γάτα στον Μπάιντεν»

Επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στον απόηχο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν....







Επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στον απόηχο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν.

Ο ηγέτης της κεμαλικής αντιπολίτευσης (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου αντέδρασε χλευαστικά για την ήπια στάση του Τούρκου προέδρου.

«Ο Μπάιντεν έβγαλε την ανακοίνωση (για την Αρμενική Γενοκτονία) και ο Ερντογάν σιώπησε για τρεις μέρες και τα τρολ του Ερντογάν στα κοινωνικά δίκτυα έλεγαν "έι Κιλιντσάρογλου, να δούμε τι θα πεις"… Είχαν προσδοκίες, καθώς γι’ αυτούς ο Ερντογάν είναι παγκόσμιος ηγέτης, λιοντάρι. Ο Ερντογάν βρυχάται και τον ακούν όλοι, και θα τον ακούσουν… Μίλησε ο Ερντογάν, όμως αντί για λιοντάρι ακούστηκε ένα νιαούρισμα γάτας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κιλιντσάρογλου.

«Πυρά» Ερντογάν κατά Μπάιντεν

Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στον Τζο Μπάιντεν και ανέφερε ότι «αυτά τα ζητήματα αποφασίζονται από ιστορικούς όχι από πολιτικούς».

O Tούρκος πρόεδρος κάλεσε τις αρχές των ΗΠΑ να πάνε στην Τουρκία και να «επιθεωρήσουν τα στοιχεία τους για το 1915».

«Εγώ μιλώ με βάση τα στοιχεία, αντίθετα με τον Μπάιντεν. Έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο έγγραφα σε σχέση με τα γεγονότα του 1915 στα αρχεία μας. Αναρωτιέμαι πόσα έγγραφα έχουν οι ΗΠΑ» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο, προβαίνοντας σε διαστρεβλώσεις των γεγονότων γύρω από τη γενοκτονία: «Αρμενικές συμμορίες, τουλάχιστον 150.000 - 300.000 άτομα, έκαναν σφαγές στην τουρκική επικράτεια. Ως εκ τούτου, συνεργάστηκαν με τις ρωσικές δυνάμεις για να πολεμήσουν εναντίον μας. Οι τουρκικές Αρχές πήραν προληπτικά μέτρα».

«Η στάση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει. Τα γεγονότα του 1915 μπορούν να φωτιστούν μόνο από ιστορικούς, όχι πολιτικούς. Δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση από τους ομολόγους μας στην πρότασή μας για δημιουργία μιας κοινής ιστορικής επιτροπής, αν και έχουμε εγγυηθεί να διατηρήσουμε ανοιχτά τα αρχεία μας» είπε σχετικά.

«Η προκατειλημμένη δήλωση του προέδρου Μπάιντεν των ΗΠΑ για τα γεγονότα του 1915 είναι καταστροφική για τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ. Πιστεύουμε ότι η δήλωση του κ. Μπάιντεν οφειλόταν στην πίεση από ακραίες αρμενικές φιγούρες» πρόσθεσε.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.