Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συρία: Τρεις νεκροί μετά από επίθεση σε ιρανικό πετρελαιοφόρο

Ένα ιρανικό πετρελαιοφόρο ήταν o στόχος επίθεσης  στ΄ανοιχτά της Συρίας, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και έπληξε μια από τι...



Ένα ιρανικό πετρελαιοφόρο ήταν o στόχος επίθεσης  στ΄ανοιχτά της Συρίας, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και έπληξε μια από τις δεξαμενές του τάνκερ. Είναι η πρώτη επίθεση του είδους αυτού μετά την έναρξη του πολέμου στη χώρα αυτή, σύμφωνα με συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με έδρα το Λονδίνο, το οποίο διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει αμέσως ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, για την οποία δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.


“Το ιρανικό πετρελαιοφόρο που ερχόταν από το Ιράν, ήταν σταματημένο κοντά στο (συριακό) λιμάνι Μπάνιας τη στιγμή της επίθεσης”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. “Τουλάχιστον τρεις Σύροι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο μέλη του πληρώματος”.


Ο Αμπντέλ Ραχμάν είπε ότι “δεν γνωρίζει αν πρόκειται για ισραηλινή επίθεση ή όχι”, καθώς το Ισραήλ έχει στοχεύσει επανειλημμένα θέσεις του Ιράν στη Συρία, γειτονική χώρα του εβραϊκού κράτους, η οποία είναι σε πόλεμο από το 2011.


Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, η οποία βοηθά στρατιωτικά τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, είναι εχθρός του Ισραήλ. Οι εντάσεις είναι πολύ μεγάλες μεταξύ των δύο χωρών και πριν από περίπου δέκα ημέρες, το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για “δολιοφθορά” στο εργοστάσιό του εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ.



Όπως μεταδίδει το Reuters, η ταυτότητα του πλοίου είναι ασαφής, με τo ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο al-Alam να αναφέρει ότι το πλοίο ήταν ένα από τα τρία ιρανικά πετρελαιοφόρα που πρόσφατα έφτασαν στον τερματικό σταθμό πετρελαίου της Συρίας με προμήθειες, ενώ το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim αρνείται ότι είναι ιρανικό.


Στη Δαμασκό, το υπουργείο Πετρελαίου, το οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, ανακοίνωσε ότι “ξέσπασε πυρκαγιά σε μια από τις δεξαμενές” πετρελαιοφόρου αγνώστων στοιχείων, “αφότου αποτέλεσε κατά τα φαινόμενα στόχο επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος”, το οποίο προερχόταν από τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου. Το πλοίο ήταν στ’ ανοικτά του διυλιστηρίου της πόλης Μπάνιας (δυτικά). Η φωτιά στη δεξαμενή κατασβέστηκε, σύμφωνα με το υπουργείο.


Γειτονική χώρα της Συρίας, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει από το 2011 εκατοντάδες πλήγματα, και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εναντίον θέσεων της Συρίας και των συμμάχων της, που είναι οι ιρανικές δυνάμεις και μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, άλλου ορκισμένου εχθρού του εβραϊκού κράτους.


Το Ισραήλ δηλώνει ότι επιδιώκει να εμποδίσει το Ιράν να εδραιωθεί στη Συρία. Ο ισραηλινός στρατός σπάνια έχει αναγνωρίσει δημοσίως πλήγματά του στη Συρία.


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.