Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: Αυτό είναι το ισραηλινό φάρμακο που δίνει ελπίδα στη μάχη κατά της πανδημίας - Ο ρόλος της Ελλάδας

Τις λεπτομέρειες προκειμένου να ξεκινήσει σύντομα η κλινική μελέτη στην Ελλάδα του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση των σοβαρών επι...





Τις λεπτομέρειες προκειμένου να ξεκινήσει σύντομα η κλινική μελέτη στην Ελλάδα του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπλοκών του κορονοϊού, συζητεί ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Ιτσίλοφ του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου Ναντίρ Άρμπερ, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας από τη Μεγάλη Τετάρτη. Η κλινική μελέτη θα ξεκινήσει στα Νοσοκομεία "Αττικόν" και "Σωτηρία" και χορηγός της είναι η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών.

Το εισπνεόμενο -πειραματικό προσώρας- φάρμακο, που θεωρείται "επανάσταση" στη μάχη κατά του κορονοϊού, παρασκευάστηκε από τον διακεκριμένο Ισραηλινό επιστήμονα, Ναντίρ Άρμπερ, που είναι και ο επικεφαλής των κλινικών δοκιμών στο Κέντρο Ιτσίλοφ του Τελ Αβίβ. Φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της COVID-19 και αναμένεται να χορηγηθεί σε 100 Έλληνες ασθενείς που νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση, με την ελπίδα να αναστραφεί η πορεία της υγείας τους αλλά και να προχωρήσει η κλινική έρευνα σε μια κρίσιμη περίοδο εξέλιξης της πανδημίας.

Το EXO-CD24 βασίζεται στη μεταφορά μιας πρωτεΐνης που θωρακίζει διά των πνευμόνων το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν έχει παρενέργειες, έχει μακρά δράση, παρασκευάζεται εύκολα και είναι οικονομικό. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατρικής, το φάρμακο είναι εισπνεόμενο και κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν. Μάλιστα, λέγεται ότι έσωσε 29 από τους 30 ασθενείς που το πήραν δοκιμαστικά στο Τελ Αβίβ.

Ο ρόλος της Ελλάδας

Μιλώντας στην κυριακάτικη «R» της 25ης Απριλίου, ο Ναντίρ Αρμπέρ, πριν από την έλευσή του στην Ελλάδα είχε εξηγήσει τον ρόλο της χώρας μας στις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου: «Σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε μια μελέτη αποτελεσματικότητας του φαρμάκου στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε δύο με τρία νοσοκομεία των Αθηνών, όπου θα συγκρίνουμε δυο διαφορετικές δοσολογίες του EXO-CD24 και ευελπιστούμε να πετύχουμε τα ίδια θεαματικά αποτελέσματα όπως και στη χώρα μου. Επικεφαλής των κλινικών ερευνών θα είναι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και το όλο εγχείρημα έχει την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του Έλληνα υπουργού Υγείας».

Το τελευταίο διάστημα ο Ισραηλινός καθηγητής βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές, τις οποίες είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε προηγούμενη συνέντευξή του στην «R», αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά, ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, την εν λόγω συνεργασία. Σημειώνεται ότι οι επαφές με την ελληνική πλευρά για τη διεξαγωγή κλινικής έρευνας είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του έτους, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Ο σκοπός της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να δω από κοντά την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία και να συντονίσω μαζί με τον κ. Τσιόδρα τις κλινικές έρευνες. Από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας με τον καθηγητή κ. Τσιόδρα δεν έκρυψα την επιθυμία συνεργασίας. Οι Έλληνες ασθενείς υπήρξαν εξαρχής η προτεραιότητά μας. Χαίρομαι που όλα βαίνουν κατ’ ευχήν. Οι ελληνικές Αρχές και ο Σωτήρης Τσιόδρας έχουν διαχειριστεί με εξαιρετικό τρόπο την επιδημία στη χώρα και η συνεργασία μας θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα», είχε τονίσει στην «R» ο Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος έφθασε στην Ελλάδα τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ παράλληλα είχε υπογραμμίσει πως αν όλα πάνε καλά και ολοκληρωθούν με επιτυχία οι κλινικές έρευνες, το εισπνεόμενο φάρμακο EX-CD24 θα μπορούσε να τεθεί σε κυκλοφορία εντός του έτους.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.