Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παπαευαγγέλου: Πιθανοί οι εμβολιασμοί παιδιών κατά του κορονοϊού μέσα στο επόμενο εξάμηνο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού παιδιά άνω των 12 ετών στην Ελλάδα, μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με χρόνο, άφησε η ...



Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού παιδιά άνω των 12 ετών στην Ελλάδα, μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με χρόνο, άφησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σε συνέντευξη της στο Πρακτορείο FM, η κα Παπαευαγγέλου εκτίμησε ότι μέχρι το Πάσχα θα υπάρχει σημαντική αποκλιμάκωση της επιδημίας, τονίζοντας όμως πως αυτό θα εξαρτηθεί από τη δική μας συμπεριφορά.

Η καθηγήτρια εκτίμησε ακόμη ότι με την παρούσα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και ενέχουν μεγάλο κίνδυνο διασποράς. Ωστόσο, όπως επισήμανε θα εξεταστεί το θέμα όταν έρθει η ώρα του σε μία -δύο εβδομάδες.

«Στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν έχει συζητηθεί ποτέ, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ούτε η εστίαση, ούτε η μετακίνηση από νομό σε νομό για τις διακοπές του Πάσχα. Δεν μας το έχει εισηγηθεί κανείς και δεν το έχουμε συζητήσει καθόλου».


Από τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, οι περισσότερες μεταδόσεις αυτή την εποχή, αφορούν συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, είπε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια, η οποία εξήγησε λεπτομερώς το σκεπτικό της επιτροπής για το άνοιγμα των Λυκείων την Δευτέρα, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν θυμοί και δυσαρέσκειες, ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής, όταν οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν είναι ομόφωνες. «Είμαστε επιστήμονες, συζητούμε, επιχειρηματολογούμε και καμιά φορά διαφωνούμε. Σεβόμαστε όμως, ο ένας τη γνώμη του άλλου».



Όσον αφορά στη μάσκα είπε χαρακτηριστικά ότι θα μας μείνει «κουσούρι». «Νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τον κορονοϊό και την επόμενη χρονιά. Θα είναι μαζί μας το 21-22, αλλά σίγουρα θα είναι μία διαφορετική εικόνα, γιατί θα έχουμε προχωρήσει τους εμβολιασμούς και θα είμαστε πολύ καλύτερα. Η αίσθηση μου είναι ότι δεν θα βγάλουμε τις μάσκες πριν το 22».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.