Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έρχεται ψυχρή εισβολή από Σκανδιναβία – Αναλυτική πρόγνωση

Αγριεύει ο καιρός με απότομη επιδείνωση που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Ψυχρές αέριες μάζες από τη Βορειοδυτική Ευρώπη κινούνται...



Αγριεύει ο καιρός με απότομη επιδείνωση που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Ψυχρές αέριες μάζες από τη Βορειοδυτική Ευρώπη κινούνται προς τη Βαλκανική Χερσόνησο και την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την αναμενόμενη πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Τετάρτης και για τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η νέα ψυχρή εισβολή οφείλεται στον συνδυασμό ενός βαθιού χαμηλού στην περιοχή της Βόρειας Σκανδιναβίας και των έντονα αντικυκλωνικών συνθηκών δυτικά της Ιρλανδίας.

Ο εν λόγω συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμά την ενισχυμένη ροή ψυχρών αερίων μαζών προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η κορύφωση της ψυχρής εισβολής αναμένεται το πρωί της Παρασκευής, ενώ η σταδιακή αποχώρηση των ψυχρών μαζών από το απόγευμα της Παρασκευής.

Η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες


Τετάρτη


Τοπικές βροχές προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς θα εκδηλωθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.


Πέμπτη


Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, καθώς και στο Αιγαίο, όπου υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία μετά το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια. Στα υπόλοιπα, δυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.


Παρασκευή


Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στο Αιγαίο και τη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά και βόρεια 3 με 4 μποφόρ, στα υπόλοιπα 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές αλλά παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.


Σάββατο


Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΚΥΡΙΑΚΗ και Δευτέρα


Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πελάγη την Κυριακή τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.