Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ... Ρώσος εμπειρογνώμονας: Ο Πούτιν και ο Ερντογάν σέβονται ο ένας τον άλλον

Ο Γενικός Γραμματέας του Ρωσοτουρκικού Κοινωνικού Φόρουμ, Σεργκέι Μάρκοφ, και γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών, σε δήλω...






Ο Γενικός Γραμματέας του Ρωσοτουρκικού Κοινωνικού Φόρουμ, Σεργκέι Μάρκοφ, και γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών, σε δήλωσή του προς το Σπούτνικ, σχολίασε τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που είπε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες σε πολλά διεθνή ζητήματα με την Τουρκία, ωστόσο πρόσθεσε ότι πάντοτε είναι σε θέση να συμβιβαστούν.

Ο Μάρκοφ δήλωσε ότι ο Λαβρόφ περιγράφει με ακρίβεια τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας «αυτές είναι σχέσεις συνεργασίας και όχι σχέσεις συμμαχίας. Ταυτόχρονα, αυτές οι σχέσεις, είναι πολύ διαφορετικές με τις σχέσεις Ρωσίας με τη Δύση και Τουρκίας με τη Δύση. Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και η Τουρκίας θυμίζουν μάλλον τις κλασικές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων κατά τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Αυτές οι κλασικές διπλωματικές σχέσεις σημαίνουν ότι οι εταίροι πρέπει πρώτα να υπερασπιστούν τα εθνικά τους συμφέροντα, αλλά συγχρόνως να σέβονται το δικαίωμα των άλλων χωρών να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα», σχολίασε.

Δεν προσπαθεί κανείς να επιβάλει τις θέσεις του στον άλλον

Οι εποικοδομητικές σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας, σημείωσε ο εμπειρογνώμονας, έγκειται στο διάλογο και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Ωστόσο, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζονται σε διαφορετικά ερείσματα. Επειδή αυτές θέλουν να κρατούν την πλήρη υπεροχή έναντι της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Στην πραγματικότητα, επιδιώκουν μια νέα μορφή ιμπεριαλιστικής εξουσίας. Γι’ αυτό κατέρρευσε η συμφωνία μαζί τους.

Πρώτα απ’ όλα, οι δυτικές χώρες δεν σέβονται τα εθνικά μας συμφέροντα με την κλασική κατανόηση.

Δεύτερον, προσπαθούν να υποτάξουν διάφορους διεθνείς οργανισμούς και θέλουν να μας επιβάλουν τη θέλησή τους κυριαρχώντας σε αυτούς τους οργανισμούς.

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία και η Τουρκία, χτίζουν τις σχέσεις μεταξύ τους, και αυτές βασίζονται σε ίσα δικαιώματα και εμπιστοσύνη.

Υπάρχει αλληλοσεβασμός

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή, λένε ότι προσπαθούν να πουν τα σωστά πράγματα.

Λένε συνειδητά αυτό που θέλουν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σέβονται ο ένας τον άλλον πολύ.

Ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική με τις δυτικές χώρες. Γιατί αυτές συνήθως ψεύδονται. Λένε κάτι, αλλά κάνουν εντελώς το αντίθετο».

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά υπάρχουν και λύσεις

Όσον αφορά την κλασική διπλωματία με την εμπειρία των αιώνων, οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, τόνισε ο Μάρκοφ ότι είναι υποδειγματικές σήμερα.

«Υπάρχουν πολλές διαφορές απόψεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Αλλά αυτές οι διαφορές επιλύονται με τέτοιο τρόπο ώστε, όχι μόνο για αυτές τις δύο πλευρές, αλλά δίνεται διέξοδος που ικανοποιεί και άλλους συμμετέχοντες στις διεθνείς σχέσεις», πρόσθεσε.

Aydinlik
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.