Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Η Τουρκία ρίχνει χημικά όπλα στο Β. Ιράκ - «Θα σας σφάξουμε όπως τους Αρμένιους»!

Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα τρεις φορές στην αυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ τις τελευταίες τρεις ημέρες Οεκπρόσωπος της Έ...







Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα τρεις φορές στην αυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ τις τελευταίες τρεις ημέρες

Οεκπρόσωπος της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν, (KCK) Ζάγκρος Χίβα, ισχυρίστηκε ότι χημικές ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια τουρκικών βομβαρδισμών στην περιοχή Amedi, στην ορεινή περιοχή του Ντουκόκ, που συνορεύει με την Τουρκία.

«Χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στους λόφους Mamresho, με θέα στον ποταμό Basyan και στους λόφους Marvanos με θέα στον ποταμό Avashin», είπε.

«Έχουν χρησιμοποιήσει τις χημικές ουσίες ενάντια στις σήραγγες εκεί», πρόσθεσε ο κ. Hiwa, αναφερόμενος στο υπόγειο σύστημα που χρησιμοποιούν οι αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Περίπου 76 χωριά στην περιοχή Amedi δεν έχουν ηλεκτρική ενέργεια λόγω τουρκικού βομβαρδισμού σήμερα, ο οποίος κατέστρεψε επίσης στρέμματα δασικής γης, καθώς η εισβολή εντείνεται.

Ο κ. Hiwa είπε ότι «τουλάχιστον 41 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν» σε αντιπαραθέσεις με μαχητές του ΡΚΚ από τότε που ξεκίνησε η εισβολή στις 24 Απριλίου.

"Είναι μέρος μιας εκστρατείας γενοκτονίας εναντίον των Κούρδων, που σκόπιμα συμπίπτει με την 106η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων", είπε.

«Το μήνυμα πρός τους Κούρδους είναι σαφές. Θα σας σκοτώσουμε όπως σκοτώσαμε τους Αρμένιους στις αρχές του 20ού αιώνα. Τώρα ειναι η σειρα σας."

Η Τουρκία έχει μακρά ιστορία χρήσης χημικών όπλων εναντίον Κούρδων. Στη δεκαετία του 1930 η Sabiha Gokcen, η υιοθετημένη κόρη του πρώην προέδρου Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, έριξε αέριο στους Κούρδους στο Ντερσίμ κατά τη διάρκεια της εξέγερσης εκεί.

Τον Φεβρουάριο του 2018, υπήρχαν υποψίες ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν αέριο χλώριο κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης "Olive Branch", στην εισβολή και κατοχή του Afrin.

Και τον Οκτώβριο του 2019, η Τουρκία κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε λευκό φωσφόρο σε επίθεση στην πόλη Sere Kaniye στο βόρειο συριακό θύλακα, γνωστή ως Rojava.

Η διεθνής κοινότητα αρνήθηκε να διερευνήσει τους ισχυρισμούς, αφήνοντας την Τουρκία να ενεργήσει με ατιμωρησία.Το Morning Star ανέφερε επίσης περιστατικό φερόμενης χημικής επίθεσης στο στρατόπεδο προσφύγων του Μαχμούρ που διοικείται από τον ΟΗΕ στο βόρειο Ιράκ πέρυσι.

Τουλάχιστον 55 άτομα έχουν συλληφθεί σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα Tevgara Azadi στην πόλη Slemani την Κυριακή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Nerman Ehmed είπε σήμερα ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι της Asayish έλαβαν εντολή να κρατούν όλους όσους συμμετείχαν στη δράση.

Κουρδική πηγή είπε στο Star ότι «αυτό ήταν έργο της Τουρκίας και του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP)»



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.