Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με αυτή την πατέντα δεν θα πάτε από πέσιμο: Εταιρεία σχεδιάζει ζακέτα με αερόσακο για ηλικιωμένους

Η κινεζική εταιρεία Yidaiao Intelligent Technology Company Limited σχεδιάζει φουσκωτό μπουφάν που θα λειτουργεί σαν αερόσακος για να προστ...



Η κινεζική εταιρεία Yidaiao Intelligent Technology Company Limited σχεδιάζει φουσκωτό μπουφάν που θα λειτουργεί σαν αερόσακος για να προστατεύσει τους ηλικιωμένους στην περίπτωση πεσίματος.

Η εταιρία, που εδρεύει στην πόλη Χανγκτσόου στην Κίνα, είναι ειδική στην ενσωμάτωση τεχνολογιών αερόσακων σε ρούχα και ζώνες με σκοπό την προστασία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια μιας πρόσκρουσης, όπως αποδεικνύεται μέσω αυτού του ειδικού μπουφάν, το οποίο προσφέρει προστασία για τις περιοχές του κεφαλιού, του λαιμού και των ώμων.


«Είμαστε οι πρώτοι που ξεκινήσαμε έρευνα και ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα και οι μόνοι με την ικανότητα παραγωγής. Επίσης, έχουμε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του εκτοξευτή στο σακάκι», εξήγησε ο Σόνγκ Ζάνγκξουαν, αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και παραγωγή συστημάτων αερόσακων.

Το μπουφάν έχει ένα τσιπ που επεξεργάζεται 2.000 υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο και παρακολουθεί τις αλλαγές στη στάση του σώματος σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ενεργό σύστημα προστασίας μπορεί να αντιδράσει εντός 0,18 δευτερολέπτων εάν αισθανθεί πιθανή εισερχόμενη πρόσκρουση, ξεδιπλώνοντας το σύστημα αερόσακου.

«Όσον αφορά το αν είναι ενοχλητικό σαν ρούχο, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι είναι βολικό και άνετο. Έχει ήδη προστατεύσει μερικούς χρήστες και τα παιδιά τους μας κάλεσαν για να μας μεταφέρουν την εκτίμησή τους», σχολίασε ο Σονγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.